Skip to main content

Τι ποσό θα γλυτώσουν το 2016 οι καλοπληρωτές της ΔΕΗ

Νέα τιμολογιακή πολιτική εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Υιοθετούνται νέα φθηνότερα τιμολόγια για συγκεκριμένες ομάδες.

Το διπλάσιο του παγίου για το ηλεκτρικό ρεύμα του 2016 θα παρέχει η ΔΕΗ ως «μπόνους» στους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές του 2015. Παράλληλα υιοθετούνται νέα φθηνότερα τιμολόγια για εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, αλλά και για μεγάλες επιχειρήσεις όπως τράπεζες, σούπερ μάρκετ κλπ.

Αυτό προβλέπει η νέα τιμολογιακή πολιτική που εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ αποφάσισε ότι θα επιστρέψει στους συνεπείς οικιακούς πελάτες το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, δηλαδή σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015. Με αυτόν τον τρόπο η επιχείρηση επιστρέφει περίπου 30.000.000 ευρώ στους συνεπείς καταναλωτές της.

Δηλαδή για μονοφασική παροχή ρεύματος το όφελος είναι 9,12 ευρώ, για μονοφασική παροχή ρεύματος με νυκτερινό τιμολόγιο το όφελος είναι 21,12 ευρώ, για τριφασική παροχή ρεύματος (απλή) το όφελος είναι 28,8 ευρώ και για τριφασική παροχή ρεύματος που διαθέτει και νυκτερινό τιμολόγιο, το όφελος είναι 40,8 ευρώ.