Skip to main content

Deal εργαζομένων - διοίκησης για την επόμενη μέρα της ΜΕΒΓΑΛ

Νέα επιχειρησιακή σύμβαση για 2+1 χρόνια. Κλιμακωτές μειώσεις μισθών και συμφωνία για εξόφληση των δεδουλευμένων. Αισιοδοξία στη γαλακτοβιομηχανία

Μειώσεις μισθών από 3,88% για αποδοχές άνω των 500 ευρώ έως 18,54% για τους υψηλόμισθους προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ, με παράλληλη συμφωνία των δύο μερών την εξόφληση των δεδουλευμένων Ιανουαρίου – Μαΐου στη βάση του προηγούμενου μισθολογικού καθεστώτος.

Η σύμβαση, που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και έχει τεθεί σε ισχύ αναδρομικά με τον Ιούνιο, είναι διετούς διάρκειας και έχει ρήτρα παράτασης για έναν επιπλέον χρόνο.

Η συμφωνία προβλέπει ότι έως το τέλος Αυγούστου θα καταβληθούν, παράλληλα με την καταβολή της τρέχουσας μισθοδοσίας, τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των μηνών Ιανουαρίου  και Φεβρουαρίου 2016 και έως τέλος Δεκεμβρίου 2016 αυτά των μηνών Μαρτίου 2016 και Απριλίου 2016. Η εναπομείνασα  οφειλόμενη μισθοδοσία Μαΐου 2016 θα καταβληθεί στις αρχές του έτους 2017.

Η επιχειρησιακή σύμβαση, με την εφαρμογή της οποίας η ΜΕΒΓΑΛ εξοικονομεί σχεδόν 2 εκατ. ευρώ ετησίως, προβλέπει ότι:
-Τα πρώτα 500 ευρώ του μισθού δεν υφίστανται μείωση
-Τα επόμενα 500 ευρώ (για μισθούς άνω των 500 ευρώ) υπόκεινται σε μείωση 10%
-Τα επόμενα 500 ευρώ (για μισθούς άνω των 1.000 ευρώ ) υπόκεινται σε μείωση 20%, όπως και τα επόμενα 500 ευρώ (για μισθούς άνω των 1.500 ευρώ), τα επόμενα 500 ευρώ (για μισθούς άνω των 2.000 ευρώ) και τα επόμενα 800 ευρώ (για μισθούς άνω των 2.500 ευρώ)
-Τα επιπλέον, πέραν των 3.300 ευρώ (για μισθούς άνω των 3.300 ευρώ και μέχρι το σύνολο του μισθού) υπόκεινται σε μείωση 30%.

Η συμφωνία των δύο μερών αποτυπώνει τη βούλησή των τους να προστατευθούν κατά το δυνατόν περισσότερο οι αποδοχές των χαμηλότερα αμειβομένων και να συμβάλλουν περισσότερο στο αναγκαίο ζητούμενο οικονομικό αποτέλεσμα οι υψηλότερα αμειβόμενοι. Η μεσοσταθμική μείωση ανέρχεται σε 9,5%.

Όπως επισημαίνεται, οι εργαζόμενοι υπέγραψαν τη σύμβαση αναλογιζόμενοι τις συνθήκες της αγοράς και της χρηματοοικονομικής κατάστασης της εταιρείας, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προάσπιση της λειτουργίας της και την κατά το δυνατόν διασφάλιση των θέσεων εργασίας, σε μια αγορά εργασίας που μαστίζεται από την ανεργία.

Παράλληλα, η εισροή κεφαλαίων στην εταιρεία από τη Μαίρη Χατζάκου και τη Δέλτα, που έχουν καλύψει τουλάχιστον το 60% της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 11 εκατ. ευρώ και έχουν καταστεί οι κυρίαρχοι «παίκτες», δημιουργεί αισιοδοξία για νέα  πορεία της βορειοελλαδικής γαλακτοβημανίας, ενώ στις αμέσως επόμενες  μένει να φανεί εάν στην ΑΜΚ θα συμμετάσχει τελικά και η πλευρά του Δημήτρη Συμεωνίδη. Κρίσιμο ζήτημα βέβαια για την οριστική επαναφορά της ΜΕΒΓΑΛ σε τροχιά βιωσιμότητας είναι η αναδιάρθρωση του δανεισμού της, με την εταιρεία να εκπέμπει θετικά μηνύματα για την πορεία των συζητήσεων με τις τράπεζες.

Για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της εταιρείας με θέμα τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου. Ακόμα κι αν προκύψει αναβολή, αναμένονται, αργότερα ή γρηγορότερα, είναι οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται η νέα μετοχική σύνθεση.