Skip to main content

Εύσημα Αχτσιόγλου σε Μπουτάρη για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέους και καλά καταρτισμένο προσωπικό, είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο σήμερα το απόγευμα.

Η κ. Αχτσιόγλου επαίνεσε τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος από τον δήμο σημειώνοντας πως ο δήμος προχώρησε σε κάποια πρωτοποριακά βήματα, και «με έναν τρόπο που ακουμπάει πιο πολύ στα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες του κάθε ανέργου».

«Σε αυτό θέλουμε και εμείς να επικεντρωθούμε το επόμενο διάστημα. Να μην πρόκειται δηλαδή για προγράμματα κάλυψης αναγκών των δήμων αλλά να είναι πρωτίστως προγράμματα που να ακουμπούν και στο προφίλ των ίδιων των ανέργων για να μπορούν την αμέσως επόμενη ημέρα, μετά την έξοδο τους από το πρόγραμμα να μπορούν να έχουν περισσότερες πιθανότητες για να βρουν μια θέση εργασίας», υπογράμμισε η υπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέους και καλά καταρτισμένο προσωπικό.

Από πλευράς του, ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι ολοκληρώνονται οι τεχνικές διαδικασίες για 30.000 ανθρώπους σε δήμους και περιφέρειες. «Πολυ σύντομα, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πότε, αλλά πιστεύω μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην α’ φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας απσχολήθηκαν 580 άτομα στον δήμο Θεσσαλονίκης τα οποία εργάστηκαν για την αποκατάσταση σχολικών και λοιπών δημοτικών κτηρίων καθώς και για τον καθαρισμό και επισκευή τμημάτων του δημόσιου χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο απασχόλησης που κίνησε το ενδιαφέρον της υπουργού είναι η απασχόληση φιλολόγων στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αρχειοθέτησαν χιλιάδες έγγραφα δημοτικού αρχείου, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα σε ερευνητές και ακαδημαϊκούς. Το πρόγραμμα αναμένεται να επαναληφθεί και στη β' φάση του προγράμματος, κατά την οποία αναμένεται να προσληφθούν και αρχειονόμοι.

Για την επόμενη φάση του προγράμματος έχουν ήδη κάνει αίτηση 1.090 άτομα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος χαρακτήρισε το έργο ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους δήμους όσο και για τους ανέργους.