Skip to main content

Μητσοτάκης σε Γεροβασίλη: Η Ζαχαράκη είναι στη ΝΔ, αν την αναζητείτε

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη

Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, ο κ.  Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Γεροβασίλη πως «η καταζητούμενη από την ΕΛ.ΑΣ. αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την διαμάχη μεταξύ της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφίας Ζαχαράκη με τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και ιδιαίτερα μετά την επικοινωνία, που σύμφωνα με ενημέρωση από την ΝΔ, είχε ο κ. Μητσοτάκης, με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καλεί την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επισημαίνει ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».