Skip to main content

Τι θα γίνει με τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες

Σε ορισμένους δήμους ανακοινώθηκε κλείσιμο των σχολείων έως και την Παρασκευή, ενώ σε κάποιους θα μείνουν κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους δήμους της Θεσσαλονίκης, λόγω των καιρικών συνθηκών και της έντονης χιονόπτωσης.

Σε ορισμένους δήμους ανακοινώθηκε κλείσιμο των σχολείων έως και την Παρασκευή, ενώ σε κάποιους θα μείνουν κλειστοί και οι παιδικοί και βρεφικοί, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες ήταν ανοιχτά.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης τις επόμενες δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς το ίδιο θα ισχύσει και για τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Για λόγους ασφαλείας, δεν θα λειτουργήσουν τις επόμενες 2 ημέρες επίσης και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2313 – 317.714 και 2313 – 317.720 (δείτε αναλυτικά εδώ).

Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.
 
Στην Καλαμαριά, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, θα παραμείνουν  αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου 2017 κλειστά, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν κανονικά.

Στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών δε θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Αντίθετα, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Στον Δήμο Παύλου Μελά αποφασίστηκε η αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 12  Ιανουαρίου 2017 λόγω της χιονόπτωσης και παγετού και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί και οι δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και επειδή τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία παραμένουν, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Σημειώνεται πως για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων λόγω του παγετού, τα σχολεία του Δήμου Δέλτα θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα. Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και, μέχρι το απόγευμα, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων.

Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη τα σχολεία στο δήμο θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Στον Δήμο Λαγκαδά, αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών, να μην λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο και μεθαύριο καθώς επίσης και τα ΚΔΑΠ & Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, αύριο και μεθαύριο τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες

Στον Δήμο Θερμαϊκού κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία έως και την Πρασκευή, ενώ ανοιχτοί θα είναι οι παιδικοί σταθμοί. Τέλος, κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και στους Δήμους Θέρμης, Χαλκηδόνας, Βόλβης.