Skip to main content

Τι θέλουν οι ΗΠΑ για το Αιγαίο - Ήξερε ο Ερντογάν για το πραξικόπημα;

Οι δηλώσεις Κούλογλου για χρέος, ο ξεκάθαρος Γαβρόγλου τη Γενοκτονία των Ποντίων και τι αποκάλυψε έρευνα για τα τούρκικα εστιατόρια στην Αγγλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ ζητούν την αναβάθμιση της παρουσίας τους στο Αιγαίο υπέρ της Ελλάδας και κατά των τουρκικών προκλήσεων μέσω μιας σειράς αιτημάτων για χρήση στρατιωτικών υποδομών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Αυτό δεν λέει τίποτε το ιδιαίτερο. Το σημαντικό στην είδηση είναι ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών είχε αποδειχθεί ήδη από το 2013, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητούσε από την τότε ελληνική την παροχή υποδομών πέρα από την Σούδα αλλά η ελληνική κυβέρνηση είχε παγώσει την διαδικασία.

Και γιατί την είχε παγώσει; Για να αποφύγει κινητοποιήσεις της Αριστεράς, με τις γνωστές "ιδεολογικές" θέσεις… "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Τώρα που έβαλαν την Αριστερά στην εξουσία προσαρμόστηκε η "ιδεολογία" και το σύνθημα έγινε "Προστάτες της Αριστεράς Αμερικάνοι" [Οι Αμερικανοί έχουν πάψει από καιρό να είναι "αμερικανάκια". Ξέρουν με ποιους παίζουν].

Κούλογλου: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό». Την τρύπα σύντροφε, την κάνατε πριν από δυο χρόνια. Τώρα την μεγαλώνετε κι άλλο. Κι αυτό το παραμύθιασμα για το χρέος, θα έχει βέβαια κάποια επικοινωνιακή επιτυχία, που δεν θα κρύψει όμως την πραγματικότητα.

Ότι, και όλο το χρέος να μας χαρίσουν, χωρίς ανάπτυξη το κράτος πάλι για φούντο θα είναι. Και ανάπτυξη με σοβιετικές μεθόδους, στη σύγχρονη εποχή δεν γίνεται. Όλες οι αποφάσεις -και όχι μόνο στο θέμα της ανάπτυξης- στην πλήρη διάλυση κατατείνουν. Κι είναι γνωστό, ότι ένα κτίριο το γκρεμίζεις σε μια μέρα, για να το ξανακτίσεις όμως θέλεις χρόνια.

Φέτος ο Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας ήταν ξεκάθαρος στη Βουλή. Μίλησε για Γενοκτονία των Ποντίων. Πέρσι ο Φίλης το αρνήθηκε. Το δράμα του ποντιακού ελληνισμού, βαπτίζεται έτσι ή αλλιώς, ανάλογα με τα γούστα και την παιδεία κάθε υπουργού. Του χρόνου, μπορεί ο επόμενος υπουργός, αν είναι υπέρμαχος της δικτατορίας του προλεταριάτου, μπορεί να μας πει ότι οι Πόντιοι αυτοκτόνησαν! Καθόλου απίθανο. Εδώ υμνούν ακόμη τον Στάλιν.

Μετά από επισταμένη έρευνα της αγγλικής "Food Standards Agency", σε 143 εστιατόρια τα περισσότερα των οποίων ανήκουν σε Τούρκους που διαμένουν μόνιμα στην Βρετανία και διατηρούν καταστήματα με τον κλασικό γύρο, διαπιστώθηκε, ότι μόνο το 43% του κρέατος που σερβίρεται από τους Τούρκους ήταν κατσικίσιας προέλευσης, ένα άλλο περίπου 25% ήταν από βοοειδή και από διάφορα πτηνά, ενώ το υπόλοιπο προέρχονταν από κρέας σκύλων και το πιο φοβερό, ακόμα και ποντικιών.

Μετά από αυτά άραγε θα αναρωτηθούν όλοι αυτοί που πηγαίνουν τακτικά ταξιδάκια στην Κωνσταντινούπολη, (και ξοδεύουν αθρόα τα ευρώ τους στις… ανατολίτικες "τουρκικές λιχουδιές", τι τους σερβίρουν οι "φίλοι και σύμμαχοί" μας, Τούρκοι; (πέραν του ότι ενισχύουν -με χρήματα Ελλήνων- την πολεμική τους βιομηχανία);

Από την κατάθεση Τούρκου ταγματάρχη προκύπτει, ότι στις 15 Ιουλίου είχε καταγγείλει στην ΜΙΤ, 7 ώρες πριν, ότι ετοιμάζεται πραξικόπημα. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η απόπειρα ήταν γνωστή στον Ερντογάν. Απλά την εκμεταλλεύθηκε για να εδραιωθεί περισσότερο ως κανονικός σουλτάνος. Αν ήταν ανενημέρωτος θα είχε διώξει το αρχηγό της ΜΙΤ.