Skip to main content

Τη βόμβα με Γιονγκ προσπαθεί να πυροδοτήσει ο ΠΑΟΚ

Το πρώην στέλεχος του Άγιαξ θεωρείται… γάτα στην ανάδειξη νεαρών ταλέτων, κάτι που είναι το «αντικείμενό» του τα τελευταία χρόνια

Το απόλυτο κόλπο γκρόσο για τις ακαδημίες του επιχειρεί ο ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να χρίσει υπεύθυνο για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου τον Βιμ Γιονγκ.

Πρόκειται για τον 50χρονο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος θεωρείται… γάτα στην ανάδειξη νεαρών ταλέτων, κάτι που είναι το «αντικείμενό» του τα τελευταία χρόνια.

Λέγεται πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει διορία στον Ολλανδό ως το τέλος του μήνα, προκειμένου να απαντήσει αν δέχεται τη θέση του διευθυντή ακαδημιών.

Το τελευταίο διάστημα ο ΠΑΟΚ ψάχνει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας που γίνεται στις μικρές ηλικίες και προσπαθεί να κάνει το… μπαμ με τον Γιονγκ.

Σαν ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε σε Φόλενταμ (1986-1988), Άγιαξ (1988-1993), Ίντερ (1993-1995), Αϊντχόφεν (1995-1998) και Σέφιλντ Γουένσντεϊ (1998-2000).

Από όταν κρέμασε τα παπούτσια του, ασχολήθηκε εξ ολοκλήρου με τον «κόσμο» των Ακαδημιών. Από το 2008 ως το 2011 ως προπονητής στις μικρές ομάδες του Άγιαξ, ενώ από το 2011 ως το 2015 ήταν υπεύθυνος στις φημισμένες ακαδημίες του Αίαντα. Είχε, δηλαδή, το πόστο που του δίνεται και τώρα στον ΠΑΟΚ!

Και όταν μιλάμε για Άγιαξ, όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε για την… ιστορία που έχει ο σύλλογος στην ανέλιξη νέων ποδοσφαιριστών. Από τα χέρια του Γιονγκ έχουν περάσει πολλοί πιτσιρικάδες, όπως ο Ελ Γκάζι, ο Μπαζούρ, ο Φέλτμαν, ο Κλάασεν και άλλοι.

Ο Ολλανδός έχει την τεχνογνωσία, είναι expert του είδους και γι’ αυτό ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τον θέλει στο πλευρό του. Προσεχώς θα φανεί αν θα τα καταφέρει…

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2016 μέχρι και σήμερα ο Γιονγκ «τρέχει» μαζί με τον γιο του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ, την «Cruyff Football» όπου… μαθαίνει τα μυστικά σε νέα φυντάνια του χώρου.

Πηγή: talentabout.gr