Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης-Θεσμών για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα, όπως το ΕΚΑΣ, τα κόκκινα δάνεια, ο ΑΔΜΗΕ και οι αποκρατικοποιήσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς σε μία προσπάθεια να κλειδώσουν απόψε τα... τελευταία προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, να οριστικοποιηθούν απόψε τα προαπαιτούμενα, για να έρθουν αύριο στη Βουλή οι τροπολογίες με το ΕΚΑΣ, τα κόκκινα δάνεια, τον ΑΔΜΗΕ, τις αποκρατικοποιήσεις και τα υπόλοιπα ανοικτά πεδία.

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσουν όλα τα ανοικτά πεδία αν όχι αύριο έως την Πέμπτη, καθώς τότε συνεδριάζει στην Βιέννη το ΔΣ της ΕΚΤ για την επαναφορά του waiver.

Τα τελικά μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών θα κατατεθούν με τη μορφή τροπολογιών στη Βουλή και με την έγκρισή τους θα ολοκληρωθεί και επισήμως η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, και ο ESM θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ περί τα μέσα Ιουνίου.