Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη για Κυπριακό

Την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαίωσαν και κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την Διάσκεψη της Γενεύης, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κυβερνητικοοί κύκλοι της Αθήνας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη συνομιλία, λένε ότι οι δύο ηγέτες αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό και επεξεργάστηκαν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί κατά την επόμενη περίοδο στις σχετικές συνομιλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, συμφώνησαν στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ.

Πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις. Για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού.