Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
x

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΄

Κυβερνητική πηγή αποκάλυψε ότι η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών διήρκεσε 40 λεπτά ενώ ο γγ του ΟΗΕ ήταν πολύ θετικός για τις ελληνικές θέσεις

Αναλυτική τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει της επικείμενης πολυμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, τόσο για θέματα ουσίας όσο και διαδικασίας.

Η τηλεφωνική συνομιλία διήρκεσε σαράντα λεπτά, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να είναι «πολύ θετικός για τις θέσεις μας», σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Ιδίως, δεν διαφώνησε με το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΕΕ στη Διάσκεψη, κάτι που διακαώς επιθυμεί η Αθήνα.

Στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Γενεύη ή όχι, η ίδια πηγή απάντησε ως εξής: «Θα πάει εφόσον υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας».

Στην περίπτωση, εξάλλου, που η Τουρκία δεν αφήσει περιθώρια για λύση, εκτιμάται ότι θα ακολουθηθεί η διεθνής πρακτική διάσωσης των συνομιλιών, δηλαδή παύση -διαβουλεύσεις σε χαμηλότερο επίπεδο- επανέναρξη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ