Skip to main content

Τηλεοπτικά: Για 270 εκατ. ευρώ στη πενταετία μίλησε ο Βασιλειάδης

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανέφερε στις ομάδες ότι του χρόνου ΝΟVA και ΕΡΤ μπορούν να δώσουν 49 εκατ. ευρώ

Με συγκεκριμένα νούμερα μίλησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League, κάνοντας λόγο για εξασφαλισμένα τηλεοπτικά δικαιώματα ύψους 270 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, τα οποία θα προέρχονται από τη NOVA και την ΕΡΤ. Βέβαια, προαπαιτούμενο είναι να υπάρξει αναδιάρθρωση και να μειωθούν οι ομάδες σε 12 από την σεζόν 2019-20, κάτι που βρίσκει αντίθετες τις περισσότερες ΠΑΕ.

Για του χρόνου, σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, μπορούν να δοθούν 49 εκατ. ευρώ, ενώ κοντά στα 57 εκατ. ευρώ είναι το ποσό για καθένα από τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Φυσικά, πρόκειται για χρήματα πολλά παραπάνω από αυτά που μπορούν να εισπράξουν τώρα οι ομάδες, μην ξεχνώντας ότι πολλές εξ αυτών αυτή τη στιγμή είναι τηλεοπτικά άστεγες.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στο έκτακτο ΔΣ της Super League αύριο Παρασκευή και θα παρθούν οριστικές αποφάσεις. Οι ΠΑΕ αντιδρούν στη μείωση των ομάδων και ειδικά μέσα σε έναν χρόνο, ενώ για τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.