Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν τοποθετήθηκε ποτέ για τα μετρα που ζητούσε το ΔΝΤ και η κυβέρνηση καταφέρνει να αποφύγει

Πυρά εναντίον της ΝΔ αναφορικά με το γεγονός ότι «παίρνει τη θέση του ΔΝΤ» ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «δίνει μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο debate με τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλη Κικίλια στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να διαμορφωθούν οι όροι για μια συμφωνία» επισημαίνοντας πως «η ΝΔ ποτέ δεν τοποθετήθηκε για τα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ και εμείς καταφέρνουμε να τα αποφύγουμε».

«Σαφής η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ στον πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το ΔΝΤ αποδέχεται μέτρα και αντίμετρα και τις 20 Φεβρουαρίου καταφέραμε να βάλουμε τους άξονες για μια συμφωνία κάνοντας συμβιβασμό κι εμείς και το ΔΝΤ» , υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Βασίλης Κικίλιας: Το μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να βολέψει ημετέρους και να παραμείνει στην εξουσία

Στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση επικεντρώθηκε η αντιπαράθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Κικίλιας ξεκίνησε με επίθεση αναφέροντας ότι απευθύνεται, μακριά από επικοινωνιακές τακτικές, στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων και το 1,5 εκατομμύριο των ανθρώπων που ζουν σε φτώχεια».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται, υποστηρίζοντας: «Η κυβέρνηση μιλά για συμφωνία δίχως δημοσιονομική επιβάρυνση, όταν η συμφωνία του Eurogroup μιλά για μέτρα 2% δηλαδή 3,6 δισ. , κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση του αφορολόγητου...Ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση τον Γενάρη».

Παρουσίασε έντυπο με παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού και ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι αδύνατο να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μετά το 2018. Μας υποσχέθηκε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου...Όχι μόνο αντίμετρα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει άγρια φορολόγηση. Η πραγματική οικονομία στενάζει, το τραπεζικό σύστημα αιμορραγεί...».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ