Skip to main content

Τίλερσον: Χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις, υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ σηματοδοτούνται από ένα «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας είναι χαμηλό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για μια "αμείλικτη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας" δήλωσε σήμερα από πλευράς του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

"Επιβεβαιώσαμε τον κοινό μας στόχο να διεξάγουμε μια αμείλικτη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας" τόνισε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Τίλερσον στη Μόσχα.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία με τις ΗΠΑ για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων στην Συρία, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία που έχει συνάψει με την Ουάσιγκτον για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων στην Συρία, έπειτα από την αναστολή της συμφωνίας, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο συριακό καθεστώς, δήλωσε συγκεκριμένα.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων, δεδομένου ότι κοινός μας στόχος είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον