Skip to main content

Τίλερσον: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «άμεση επικοινωνία» με τη Βόρεια Κορέα

Ο ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ενδελεχώς το ενδεχόμενο να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις και ανοιχτό διάλογο με το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε «άμεση επικοινωνία» με τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Πεκίνο.

«Έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Πιονγιάνγκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι «δεν βρισκόμαστε σε μία σκοτεινή κατάσταση, όπου κάθε επικοινωνία έχει αποκοπεί».

Επιπλέον, ο Τίλερσον σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ενδελεχώς το ενδεχόμενο να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις και ανοιχτό διάλογο με το βορειοκορεατικό καθεστώς, ώστε να σταματήσουν οι εκατέρωθεν απειλές και επιδείξεις στρατιωτικής ισχύος που καταστούν την κατάσταση στην κορεατική χερσόμησο εξαιρετικά «εύφλεκτη».

Σκοπός της επίσκεψης του Τίλερσον στην Κίνα είναι η προσπάθεια να πεισθεί το κινεζικό καθεστώς, ο μεγαλύτερος δηλαδή σύμμαχος της Πιονγιάνγκ, να εφαρμόσει τις τελευταίες κυρώσεις εναντίον του απομονωμένου κράτους, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές του.