Skip to main content

Τιμή στους ξεχωριστούς ανθρώπους που υπηρέτησαν τον ΣΒΒΕ (φωτο)

Στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος τιμήθηκαν 14 μέλη παλαιότερων διοικήσεων.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος τίμησε απόψε τους ανθρώπους, τους προέδρους και τα μέλη των διοικήσεών του που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάδειξη του ΣΒΒΕ, στην ενίσχυση του ρόλου του στην οικονομία και κοινωνία σε αυτά τα 100 χρόνια ζωής που συμπλήρωσε.

Σε μία εκδήλωση συγκινητική, μία εκδήλωση ευγνωμοσύνης, τιμής και μνήμης στους στυλοβάτες του Συνδέσμου, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης παρουσία δεκάδων μελών της βιομηχανικής οικογένειας της βόρειας Ελλάδας, τιμήθηκαν τέσσερα εν ζωή μέλη παλαιότερων διοικητικών συμβουλίων και 10 μέλη που πλέον δεν βρίσκονται εν ζωή, αλλά των οποίων η μνήμη είναι και θα παραμένει ζωντανή, όπως τόνισε ο κ. Σαββάκης.

Από τα εν ζωή μέλη των παλαιών διοικήσεων τιμήθηκε ο «έφηβος» ως και σήμερα άλλοτε πρόεδρος του ΣΒΒΕ αν και 96 ετών σήμερα, ο Βύρων Αντωνιάδης, μία πολυτάλαντη προσωπικότητας όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Βασίλης Τακάς. Ο κ. Αντωνιάδης, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω περαστικών ενοχλήσεων υγείας, αλλά απέστηλε μήνυμα στο οποίο και είπε ότι στη σημερινή εκδήλωση θα έπρεπε καλύτερα ¨να γιορτάζεται η επιχειρηματικότητα, για την κοινωνική της προσφορά και την υγιή συμβολή της στην οικονομία¨.

Την τιμητική πλακέτα στον κ. Άγγελο Μπίλη, επί 16 χρόνια μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΒΒΕ, απένειμε ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Συμεωνίδης. Για τον κ. Μπίλλη, που παρέλαβε ο ίδιος την τιμητική πλακέτα που του απονεμήθηκε, η κρίση η οικονομική ¨μας έκανε σοφότερους και μας βοήθησε να αναγνωρίσουμε την αξία και την προσφορά της ιδιωτικής οικονομίας, όταν στα προηγούμενα πολλά χρόνια η επιχειρηματικότητα ειχε βρεθει υπό διωγμόν.

Μία παρουσία που ιδιαίτερα συγκίνησε ήταν αυτή του τιμηθέντος πρώην προέδρου του ΣΒΒΕ στην περίοδο 1989-1993 κ. Βασιλείου Πανούτσου, του ανθρώπου που πρωτοστάτησε στην ιδρυση του ΚΕΠΑ και ο οποίος πολύ σεμνά είπε, όταν του παρέδιδε την τιμητική πλακέτα ο πρώην πρόεδρος κ. Γιώργος Μυλωνάς, ότι στη διάρκεια της προεδρίας του μόλις και ¨έβαλε, μαζί με τις τότε διοικήσεις, μερικά λιθαράκια προσφοράς στην πορεία του Συνδέσμου.

Ένας ακόμη ιδιαίτερα σεμνός άνθρωπος της βιομηχανικής οικογένειας, το επί 24 χρόνια μέλος του Δ.Σ. του ΣΒΒΕ κ. Γεώργιος Φιλίππου, ήταν ο τέταρτος που παρέλαβε την τιμητική πλακέτα την οποία και του παρέδωσε ο νυν αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Στέφανος Τζιρίτης.

Σε έναν σύντομο λόγο, ο κ. Φιλίππου μίλησε για την ικανοποίηση που δίδει το ρίσκο της δημιουργίας, ενώ εκανε αναφορά στην καταλυτική συνεισφορά της συζύγου και της οικογενείας του στην δημιουργία του βιομηχανικού συγκροτήματος που έκτισε.


Στην εκδήλωσε επίσης τιμήθηκαν 10 εκλιπόντα μέλη παλαιοτέρων διοικήσεων του ΣΒΒΕ και συγκεκριμένα οι: Mάρκος Δούφος, Φιλώτας Καζάζης, Νικόλαος Κονιόρδος, Λεωνίδας Κουΐδης, Παντελής Κωνσταντινίδης, Αδαμάντιος Λαδένης, Λάκης Μαραγκός, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, Γιώργος Νικολαΐδης και Αλέξανδρος Χαΐτογλου.