Skip to main content

Την αντίπαλο του Άρη, Νίμπουρκ ανέλυσε ο Γιώργος Κετσελίδης

O «Αυτοκράτορας» αντιμετωπίζει αύριο την πρωταθλήτρια Τσεχίας εκτός έδρας και ώρα 19:30 για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League

Την αντίπαλο του Άρη στη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League, Νίμπουρκ ανέλυσε ο Γιώργος Κετσελίδης.

Υπενθυμίζεται πως ο «Αυτοκράτορας» αντιμετωπίζει αύριο την πρωταθλήτρια Τσεχίας εκτός έδρας και ώρα 19:30 ενώ η αναμέτρηση θα μεταδωθεί από το Novasports1 αλλά και την ΕΡΤ3.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη:

«Η Νίμπουρκ είναι μια πάρα πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, η οποία παραδοσιακά στην Τσεχία συγκεντρώνει τους καλύτερους παίκτες. Αν εξαιρέσουμε τον Σατοράνσκι και τον Βέσελι, οι υπόλοιποι ικανοί διεθνείς παίζουν στη Νίμπουρκ. Παίκτες όπως ο Χρουμπάν, ο Μπέντα, ο Πετέρκα και ο Βιόραλ. Φέτος έχει αλλάξει αρκετά το ρόστερ της σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Απέκτησε τον Αμερικανό, Κουίνσι Ντιγκς που έπαιζε πέρυσι στην Αυστρία κι έκανε μεγάλο συμβόλαιο στην τσεχική ομάδα. Έχει τον Εουτζέν Λόρενς και τον Κέντρικ Ντέι. Ο Λόρενς και ο Ντέι είναι οι δυο point guard ενώ ο Ντιγκς παίζει στις θέσεις "δύο" και "τρία". Επίσης έχουν και τον Μπόρις Μπάρατς, τον Κροάτη. Γενικά είναι μια συμπαγής και σκληρή ομάδα με έναν Ισραηλινό προπονητή, τον Ρόνεν Γκίνζμπουργκ που είναι παράλληλα και ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Τσεχίας.

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί παίζουν και κάποιες σύνθετες άμυνες. Στην επίθεση, το παιχνίδι τους στηρίζεται στο pick and pop όπου παίκτες όπως ο Μπέντα, ο Πετέρκα και ο Μπάρατς βγαίνουν να σουτάρουν μετά τα screen. Θα πρέπει να προσέξουμε την άμυνα στο pick and roll και τις επιστροφές μας στην άμυνα γιατί ανά πάσα στιγμή ο Λόρενς, ο Ρέι και ο Ντιγκς μπορούν να σουτάρουν για τρίποντο, ακόμη και στον αιφνιδιασμό. Είναι μια ομάδα που τρέχει το γήπεδο και προσπαθεί να σκοράρει αρκετά με αιφνιδιασμούς και με παιχνίδι μακριά από το καλάθι και με τους ψηλούς της εκτός από τους κοντούς.

Αν μπορέσουμε να κρατήσουμε τη Νίμπουρκ κάτω από τους 70 πόντους, που είναι στόχος μας γενικότερα αυτό το διάστημα, στους 65 για παράδειγμα, θα έχουμε πολύ μεγάλη τύχη να φύγουμε νικητές από την έδρα της. Στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι την περασμένη βδομάδα πέτυχε 72 πόντους και στις δυο αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της σημείωσε 99 και 90 πόντους αντίστοιχα».