Skip to main content

Την Δευτέρα η δικαστική απόφαση για ΔΟΛ - Χωρίς «Βήμα» την Κυριακή

Συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης - Oι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους

Δεν θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου «Το Βήμα της Κυριακής» μετά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου την Τρίτη στο αίτημα του ΔΟΛ για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων και θα τροφοδοτούσε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων και που οδηγεί τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε «ασφυξία».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα μέσα του ΔΟΛ.

Την Παρασκευή συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο ΔΟΛ.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ζητήθηκε από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση, έγινε κατανοητό απ' όλες τις πλευρές ότι η μη έκδοση των εφημερίδων και η υπολειτουργία των μέσων του Οργανισμού οφείλεται στην χρηματική ασφυξία.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους, γεγονός που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας ενόψει την απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου 5 των δικαστηρίων βρέθηκαν περίπου 200 εργαζόμενοι του Οργανισμού. Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αντώνης Ρουπακιώτης ενώ από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ, Σταμάτης Νικολόπουλος, ο α' αντιπροεδρος, Δημητρης Τσαλαπάτης, το μέλος του ΔΣ Μαρία Αντωνιάδου και η νομική σύμβουλος της Ένωσης, Χρύσα Σαλαβράκου.

Τονίζεται, δε, πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραμείνουν ενεργά τα Μέσα του ΔΟΛ, ενώ επισημαίνεται πως εξαιτίας της έλλειψης χαρτιού δεν κυκλοφορούν από την Πέμπτη Τα Νέα.

Επίσης, αναφέρεται ότι με το καθεστώς που διαμορφώθηκε, με την άρνηση του προέδρου να παραμείνει λειτουργικός ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, θα απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.