Skip to main content

Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά - Ενημέρωση Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί με την την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, το νομοσχέδιο θα αφορά:

⦁    Ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση
⦁    Ρυθμίσεις για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία
⦁    Ρυθμίσεις ισχυροποίησης δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Γιάννη Δραγασάκη για την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όπου ενημερώθηκε για την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και αναλυτικά για τη μεταρρύθμιση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα:

Όπως σημειώνει το Μαξίμου, είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα.

Επίσης, υπήρξε αναλυτική συζήτηση για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων. Το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει επίσης ότι το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου.