Skip to main content

Την ίδρυση κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος εξετάζει το ΑΠΘ

Τη δυνατότητα ίδρυσης κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του νερού, εξετάζει το ΑΠΘ από κοινού με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Τη δυνατότητα ίδρυσης κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του νερού εξετάζει το ΑΠΘ, με κοινή πρωτοβουλία με το Πανεπιστήμιο της Ισπανίας Mare Nostrum, το Πανεπιστήμιο της Τουρκίας Hacettepe University και το Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, University of Haifa, υπό την αιγίδα του Ευρω-μεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI).

Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, στην οποία θα συμμετέχουν οι πρυτάνεις όλων των πανεπιστημίων που ανήκουν στην πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του Ευρω-μεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI) που εκπροσωπεί 142 πανεπιστήμια καθώς και ειδικοί επιστήμονες από όλα τα ιδρύματα που εμπλέκονται στη σύσταση του μεταπτυχιακού προγράμματος. Τη συνάντηση θα παρακολουθήσει και ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Κύπρου.

«Η προσπάθεια ενός τέτοιου μεταπτυχιακού προγράμματος, ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων που εξειδικεύονται σε ανάλογα ζητήματα και αποδεικνύει αφενός τη συμβολή του ΑΠΘ στην έρευνα και την εκπαίδευση σε αντικείμενα αιχμής, αλλά και αφετέρου την εξωστρέφεια του ιδρύματος προς νέες διεθνείς συνεργασίες με Πανεπιστήμια της Μεσογείου» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη προηγηθεί συναντήσεις εργασίας τόσο στο πανεπιστήμιο της Murcia της Ισπανίας όσο και στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, προκειμένου να οριστεί το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα οριοθετηθεί το κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.