Skip to main content

Την κατάργηση ειδικότητας σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το ΚΚΕ

Η ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών του τομέα Οικονομίας Διοίκησης δεν περιλαμβάνεται πλέον στις ειδικότητες του 7ου ΕΠΑΛ.

Την αιφνιδιαστική κατάργηση της ειδικότητας Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών του τομέα Οικονομίας Διοίκησης στο 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών του τομέα Οικονομίας Διοίκησης, η οποία είχε αποδοθεί στο σχολείο (ΦΕΚ 2219/29-6-2017), δεν περιλαμβάνεται στις ειδικότητες του 7ου ΕΠΑΛ στην πλατφόρμα e-εγγραφές κι έχει αντικατασταθεί από την ειδικότητα Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού.

«Η πλειοψηφία των μαθητών έχει εγγραφεί στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης στη Β' τάξη κατά το σχολικό έτος 2017-2018, με την προοπτική να συνεχίσουν στην Γ" τάξη στην ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και μαθητές, που δικαίως διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στην ειδικότητα που επιθυμούν», αναφέρει το ΚΚΕ.

Το κόμμα, απαιτεί τη λειτουργία της ειδικότητας προκειμένου οι μαθητές να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευση τους στην ειδικότητα του Υπαλλήλου Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών στο σχολείο της επιλογής τους «και να λήξει η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε γονείς,  μαθητές και καθηγητές του σχολείου».  

Μάλιστα, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα, 21 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Οι συνάδελφοι του 7ου ΕΠΑΛ Οεσσαλονίκης με έκπληξη διαπίστωσαν, ύστερα από παράπονα μαθητών, ότι, ξαφνικά κι ενώ έχουν αρχίσει οι εγγραφές, η ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών του τομέα Οικονομίας Διοίκησης, η οποία είχε αποδοθεί στο σχολείο (ΦΕΚ 2219/29-6-2017), δεν περιλαμβάνεται στις ειδικότητες του 7ου ΕΠΑΛ στην πλατφόρμα e-εγγραφές κι έχει αντικατασταθεί από την ειδικότητα Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού.

Η πλειοψηφία των μαθητών έχει εγγραφεί στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης στη Β' τάξη κατά το σχολικό έτος 2017-2018, με την προοπτική να συνεχίσουν στην Γ' τάξη στην ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και μαθητές, που δικαίως διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στην ειδικότητα που επιθυμούν.

Παράλληλα υπάρχουν και μαθητές με σοβαρά κινητικά προβλήματα που Θα υποχρεωθούν πλέον να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο, γεγονός πολύ δύσκολο για αυτούς λόγω απόστασης και κόστους μεταφοράς. Επίσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στην παραπάνω ειδικότητα απόφοιτοι της Γ' τάξης του σχολικού έτους 2017-18 που Θα αποφοιτήσουν από την ειδικότητα του υπαλλήλου Εμπορίας και Διαφήμισης, για την απόκτηση δεύτερης ειδικότητας.

Το 7ο ΕΠΑΛ είναι το μοναδικό σχολείο που στεγάζεται στο κέντρο της πόλης σε ιδιόκτητο κτήριο χωρίς έξοδα για το δημόσιο με εύκολη πρόσβαση. Διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό μονίμων εκπαιδευτικών για να λειτουργήσει το τμήμα, τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό και επιπρόσθετα έχει ήδη γίνει ανακοίνωση της ειδικότητας.

Καταγγέλλουμε την πολιτική που χτυπά τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών, προχωρά σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις, σε κινητικότητα μαθητών κι εκπαιδευτικών, σε συρρίκνωση Θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών και κουκούλωμα κενών, σε αύξηση υπεραρίθμων. 'Ολα με στόχο την προσαρμογή της Εκπαίδευσης στις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών για φτηνό κι ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Απαιτούμε τη λειτουργία της ειδικότητας προκειμένου οι μαθητές να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευση τους στην ειδικότητα του Υπαλλήλου Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών στο σχολείο της επιλογής τους και να λήξει η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε γονείς,  μαθητές και καθηγητές του σχολείου.  

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δευτέρα, 21 Μάη και ώρα 1μμ