Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο πρόεδρος της Κύπρου θα εξηγήσει στους Α. Γκουτέρες και Μ. Τζόνσον γιατί δεν διεξάγονται συνομιλίες παρουσιάζοντας την παρούσα κατάσταση πραγμάτων

Το κυπριακό, τα ενεργειακά και οι επενδύσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, στις ΗΠΑ, για τις οποίες αναχωρεί απόψε.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως στις συναντήσεις του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ο Νίκος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και θα εξηγήσει γιατί δεν διεξάγονται συνομιλίες.

Παράλληλα, θα υποδείξει πως όταν ξαναρχίσει ο διάλογος δεν θα πρέπει να προβάλλονται θέσεις εκτός των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πλαισίου επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ν. Αναστασιάδη σε επενδυτικό φόρουμ, που διοργανώνεται αποκλειστικά για την Κύπρο και στις συναντήσεις που θα έχει με επικεφαλής ενεργειακών κολοσσών, που ενεργοποιούνται στην Κύπρο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ