Skip to main content

Την Κυριακή το 3ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού στη Χαλάστρα

Τα παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος σε πολλές δραστηριότητες, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση και την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον

Με μια χαρούμενη γιορτή για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας θα γιορτάσει ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και ο δήμος Δέλτα την Κυριακή 3 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση και την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Voria.gr.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει εργαστήριο κηπουρικής για παιδιά με το «Κηπολόγιο», κινητικά παιχνίδια με τα ΚΠΕ Κορδελιού και Ανατολικού Ολύμπου, αλλά και παράσταση κουκλοθεάτρου για παιδιά νηπιαγωγείου από την ομάδα Jinx και παρουσιάσεις βιβλίων.

Μαζί θα είναι και ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, για την παρουσίαση του βιβλίου «Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο και σώζει το περιβάλλον», της Ανθής Βαφειάδου.

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εργαστήριο για το νερό, ενώ η περιβαλλοντική οργάνωση iSea θα ασχοληθεί με το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων. «Το "παρών" θα δώσουν και τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλάστρας που μας προσκαλούν να κατασκευάσουμε μαζί τους μάσκες και σελιδοδείκτες με θέμα το Δέλτα Αξιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η Δράση για την Άγρια Ζωή θα απελευθερώσει χελιδονάκια που το προηγούμενο διάστημα χρειάστηκαν περίθαλψη.

Η εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και τον Δήμο Δέλτα.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και οδηγίες πρόσβασης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.axiosdelta.gr.