Skip to main content

Την οριοθέτηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια ζητά η Διαμαντοπούλου

Να οριοθετήσουν το άσυλο στα πανεπιστήμια, καθορίζοντας τους χώρους που προβλέπονται για έρευνα και εκπαίδευση, ζήτησε με επιστολή της στους πρυτάνεις η υπουργός Παιδείας.
Να οριοθετήσουν το άσυλο στα πανεπιστήμια, καθορίζοντας τους χώρους που προβλέπονται για έρευνα και εκπαίδευση, ζήτησε από τους πρυτάνεις η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου, απέστειλε επιστολή στους πρυτάνεις σχετικά με την προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου εν όψει της επόμενης Συνόδου των Πρυτάνεων.

Στην επιστολή, η κ. Διαμαντοπούλου ζητά ακόμη από κάθε Ίδρυμα ναπροχωρήσει στην πλήρη καταγραφή των χώρων που τελούν υπό μακροχρόνιακατάληψη και τονίζει ότι κάθε Πανεπιστήμιο θα πρέπει να λάβει διαρκήμέτρα περιφρούρησης της συνολικής του περιουσίας, αλλά και τηςασφάλειας των προσώπων που νόμιμα βρίσκονται εκεί.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας ζητάει από τους πρυτάνεις να διασφαλιστεί η άμεση επικοινωνία των πανεπιστημίων με τους αρμόδιους για την εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου και των εσωτερικών κανόνων λειτουργίας των πανεπιστημίων, ώστε να καθοριστούν τα όρια δράσης, ο συγχρονισμός μεταξύ τους και να δηλωθούν οι αμοιβαίες υποχρεώσεις τους, ώστε τα λαμβανόμενα μέτρα να οδηγούν στην αντιμετώπιση αυτών των περιστάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Μάλιστα, τονίζει ότι όλες οι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου και «με απαρέγκλιτη συμμόρφωση προς τις συνταγματικές επιταγές».

Καταλήγοντας, η υπουργός παιδείας καλεί τους πρυτάνεις να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση μέσα σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου.