Skip to main content

Την Παρασκευή ανοίγουν στο ΤΑΙΠΕΔ οι προσφορές για τον ΟΛΘ

Ποια θα είναι τα τιμήματα που προσφέρουν οι τρεις υποψήφιοι αγοραστές της ΟΛΘ Α.Ε. Προβλέπεται ανάδειξη του πλειοδότη περί τα μέσα Μαΐου.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται να ανοίξουν οι προσφορές των τριών υποψηφίων για το 67% της ΟΛΘ ΑΕ. Οι προσφορές των P&O, DIEP- CMA CGM- Ιβάν Σαββίδη, ΙCTS θα αποσφραγιστούν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ παρουσία εξειδικευμένων συμβούλων.

Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις υποψήφιοι έχουν ήδη αποστείλει στον Σύμβουλο(Morgan Stanley) κάποια δευτερεύοντα στοιχεία που τους ζητήθηκαν, οπότε όλοι τους περνούν σε αυτή την πρώτη φάση του τελικού σταδίου της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τα τιμήματα που θα προσφερθούν δεν θα είναι εξ αρχής στο fair value(κεφαλαιοποίηση + premium 25%), δηλαδή στην περιοχή των 160 εκατ.ευρώ, καθώς οι υποψήφιοι θα θέλουν να διατηρήσουν περιθώρια βελτίωσης των προσφορών τους στην δεύτερη φάση, κάτι που λογικά θα τους ζητηθεί.

Επίσης, υπάρχει η εκτίμηση ότι οι αρχικές προσφορές των τριών δεν θα έχουν μεγάλες αποκλίσεις οπότε είναι πιθανό και οι τρεις να περάσουν στην επόμενη φάση. Να σημειωθεί ότι για να παραμείνει στη διεκδίκηση ο τρίτος bidder θα πρέπει η προσφορά του να είναι τουλάχιστον στο 80% εκείνης του δεύτερου πλειοδότη.

Σε αυτή την δεύτερη φάση θεωρείται ότι τα τιμήματα που θα προσφερθούν θα πιάσουν τα 160 εκατ.ευρώ του θεωρούμενου fair value για το 67%.

Με τον ενδιάμεσο χρόνο από φάση σε φάση, η ανάδειξη του πλειοδότη και προτιμητέου αγοραστή αναμένεται περί τα μέσα Μαΐου, οπότε και θα χρειαστούν στη συνέχεια 4-5 μήνες, μέχρι να περάσει ο έλεγχος του λιμανιού στον νέο βασικό μέτοχο της ΟΛΘ ΑΕ.