Skip to main content

Την Παρασκευή υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ

Για το ελληνικό δημόσιο την σύμβαση θα υπογράψουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Οικονομικών. Την ερχόμενη εβδομάδα η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.

Την Παρασκευή το μεσημέρι αναμένεται να υπογραφεί η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr. Για το ελληνικό δημόσιο, τη σύμβαση θα υπογράψουν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Για τον ΟΛΘ, τη σύμβαση θα υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Μακρής. 

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία της πώλησης του 67% του ελληνικού δημοσίου θα είναι η κύρωση της σύμβασης από την Βουλή, στην οποία θα μεταβιβαστεί πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. 

Σημειώνεται ότι για τις 15 Φεβρουαρίου και μετά την τροποποίηση του καταστατικού, η έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΛΘ Α.Ε. - σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, θα εκλέξει το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι τη μεταβίβαση του μάνατζμεντ στον ιδιώτη επενδυτή. 

Οι διαδικασίες της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ εξελίσσονται πλέον με ταχείς ρυθμούς και η νέα διοίκηση της Κοινοπραξίας DIEP- Terminal Link- Belterra, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τέλος Φεβρουαρίου ή στο πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.