Skip to main content

Την Παρασκευή το απόγευμα υπογράφεται η Σύμβαση για τον ΟΛΘ

Το ΤΑΙΠΕΔ στέλνει προσκλήσεις για την υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών, το απόγευμα της Παρασκευής. Παρουσία Τσακαλώτου και Κουρουμπλή.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις 6μ.μ., στην Αθήνα τελικώς, θα υπογραφεί η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας των επενδυτών που αποκτούν του 67% από το πλειοψηφικό μερίδιο του ελληνικού δημοσίου στην ΟΛΘ Α.Ε.

Οι πολλές υποχρεώσεις του πρωθυπουργού εκτός Ελλάδας δεν επιτρέπουν την υπογραφή της Σύμβασης στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο και παρουσία του, επιθυμία που φέρεται να είχε εκφραστεί από το Μαξίμου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες  από κυβερνητικής πλευράς στην εκδήλωση της υπογραφής έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Οικονομικών κ. Τσακαλώτος και Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία υπογραφής της πολυσυζητημένης ΣΑΜ – που αποτελεί κρίσιμο σημείο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης της ΟΛΘ Α.Ε.- έχει αλλάξει αρκετές φορές λόγω υποχρεώσεων των εμπλεκομένων μερών. Από 11/12, μετατέθηκε για τις 12/12, κατόπιν για τις 15/12, έδειξε να καταλήγει στις 16/12 και όπως φαίνεται οριστικοποιήθηκε για την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Μετά την υπογραφή της ΣΑΜ μένει η έγκριση της μεταβίβασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την Ελληνική καθώς ο επικεφαλής της Κοινοπραξίας, το γερμανικό fund DIEP, δεν έχει συμμετοχή σε άλλο λιμάνι.