Skip to main content

Την Πέμπτη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου

Για την Πέμπτη, στις 14:30 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών), οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο της συνάντησής τους είχε συζητηθεί κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η ατζέντα με την οποία προσέρχεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός έχει στην κορυφή της το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. "Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε όλες τις συναντήσεις και τις επίσημες παρεμβάσεις του θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να ενταθεί η πίεση προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας", σημείωνε ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο.