Skip to main content

Την πρόταση του ΕΕΘ για έκπτωση 10% στα τιμολόγια στηρίζει η ΠΚΜ

Ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τη διοίκηση του ΕΕΘ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, ενώ αναλύθηκαν οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει από την πλευρά της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και οι συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ των δύο πλευρών, έτσι ώστε τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν.

Συζητήθηκαν ακόμη και οι προοπτικές ανάπτυξης, η δυνατότητα επενδύσεων και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε όφελος των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης, που στα χρόνια της κρίσης συρρικνώθηκαν, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη συνεργασία των δυο φορέων στον τομέα του τουρισμού.

«Στο πλαίσιο των επαφών που έχουμε με τις νέες διοικήσεις των Επιμελητηρίων συναντηθήκαμε με τη νέα Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο υπό την προεδρία του Μιχάλη Ζορπίδη κάνει όλα αυτά τα χρόνια εξαιρετική δουλειά στο χώρο των επαγγελματιών και όχι μόνο. Συζητήσαμε πώς μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία που έχουμε και να την εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο, με στόχο τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στους επαγγελματίες της περιοχής μας, που συνεχίζουν να πλήττονται από την κρίση. Στο επίκεντρο της συζήτησής μας βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα της Περιφέρειας, στα οποία θα συνεργαστούμε με τα Επιμελητήρια προκειμένου να φτάσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην πραγματική οικονομία, διότι αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα. Επίσης μας απασχόλησαν μια σειρά άλλα θέματα, όπως το θέμα των υποδομών στη Θεσσαλονίκη, τα οποία ενδιαφέρουν ειδικά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι απλώς εθιμοτυπικές, αλλά αποδεικνύονται και ουσιαστικές. Γιατί τα Επιμελητήρια αποτελούν σταθερούς συνομιλητές της Διοίκησής μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τους επαγγελματίες και να αναστρέψουμε το κλίμα που δημιούργησε η παρατεταμένη κρίση, με τα συνεχή λουκέτα σε επιχειρήσεις και την αύξηση της ανεργίας. Αλλά και γιατί είμαστε υπέρ των συνεργασιών έτσι ώστε από κοινού με τους φορείς να συνδιαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τη συνάντηση απασχόλησε επίσης και το πρόσφατο πρόβλημα της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, με τον κ. Τζιτζικώστα να στηρίζει την πρόταση Επιμελητηρίου για 10% έκπτωση σε όλους τους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ που αφορούν στην επαγγελματική στέγη.

«Είναι μια σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση. Εμείς ως Περιφέρεια ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή του Επιμελητηρίου και τη στηρίζουμε», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά το τέλος της συνάντησης, όπου ήταν παρόντες επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης έκανε λόγο για «μια συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα», ενώ χαρακτήρισε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «ιδιαίτερα θετική». «Εκθέσαμε τα προβλήματα του κλάδου και της πόλης και βρήκαμε ανοικτά αυτιά και πολύ καλή ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τα στελέχη της Διοίκησης της Περιφέρειας», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης.