Skip to main content

Την Πρωτοχρονιά στον αέρα το νέο πρόγραμμα στο Epsilon του Σαββίδη

Σε ισχύ η εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού, ανακοίνωσε η εταιρεία DIMERA MEDIA, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη - Ξεκινά και ο σχεδιασμός

Σε ισχύ τέθηκε από χθες Δευτέρα η εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού «Epsilon» από τη DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, επιβεβαίωνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τη συμφωνία της 11ης Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «τέθηκε σε πλήρη ισχύ η από την 11η Αυγούστου συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON TV στην εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD». Επιπροσθέτως, συνεχίζει η DIMERA, «κατ’ εφαρμογή του άρθρου 5 / του νόμου 3592 μεταβιβάζονται όλες οι μετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD, σε άλλη εταιρεία».

Ανακοίνωσε, μάλιστα, πως το ανανεωμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού θα βγει στον αέρα την 1η Ιανουαρίου 2018. «Με την καθοριστική συμβολή αναγνωρισμένων και εξειδικευμένων συμβούλων διεθνούς βεληνεκούς, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός του ανανεωμένου τηλεοπτικού προγράμματος», επισημαίνεται.

Όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr, πρώτος στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι το κανάλι να βρεθεί γρήγορα μέσα στους τρεις πρώτους της χώρας σε επίπεδο τηλεθέασης, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του ενημερωτικού χαρακτήρα του τηλεοπτικού σταθμού. Σε αυτήν την κατεύθυνση, κεντρικό ρόλο στο νέο εγχείρημα έχει μεγάλο αγγλικό media consulting agency, που συνεργάζεται ήδη με τον όμιλο Σαββίδη και έχει αναλάβει στο παρελθόν το επαναλανσάρισμα σταθμών όπως το BBC και το Channel 4.

Να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήδη έχει αποκτήσει τις εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία», έναντι συνολικού τιμήματος 3,58 εκατ. ευρώ.