Skip to main content

Την πρωτοχρονιά σε λειτουργία οι επεκτάσεις του ΟΑΣΘ

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να κυρωθεί από τη Βουλή το ν/σ που περιέχει τη σύμβαση για την επέκταση των γραμμών του ΟΑΣΘ, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2011 να τεθούν σε λειτουργία οι επεκτάσει
Το νομοσχέδιο που περιέχει τη σύμβαση για την επέκταση των γραμμών του ΟΑΣΘ σε εννέα ακόμη δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, αναμένεται να κυρωθεί από τη Βουλή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2011 να τεθούν σε λειτουργία οι επεκτάσεις, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, σε συνάντησή του με τις διοικήσεις του ΟΑΣΘ και του ΣΑΣΘ.

Όπως είπε ο κ. Βούγιας, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να αποτραπεί η χρήση του αυτοκινήτου και το βάρος θα πρέπει να πέσει στη βελτίωση των μετακινήσεων με τα λεωφορεία. Πρόσθεσε, δε, ότι «στόχος είναι τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης να βελτιώσουν την αξιοπιστία τους, την ταχύτητα της κίνησής τους, αλλά και να καλύψουν επαρκέστερα τόσο τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος όσο και τον υπόλοιπο Νομό».

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΑΣΘ, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην προοπτική μετατροπής του Συμβουλίου σε μητροπολιτικό φορέα, ο οποίος θα συντονίζει όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που θα ενταχθούν στο δίκτυο συγκοινωνιών της πόλης (λεωφορεία, μετρό, τραμ, θαλάσσια συγκοινωνία).

Επίσης, συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν την επέκταση των λεωφορειολωρίδων και την τοποθέτηση επιπλέον ψηφιακών καμερών σε αυτές, την αύξηση του στόλου του ΟΑΣΘ (περισσότερα λεωφορεία, ενδεχομένως μικρότερης χωρητικότητας, ώστε να μπορούν να καλύψουν επιπλέον ανάγκες).