Skip to main content

Την τάχιστη άρση του καμποτάζ προωθεί η Κατσέλη

Η κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό είναι πως πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα στην άρση του καμποτάζ για τη θαλάσσια κρουαζιέρα, τόνισε η υπουργός Οικονομίας.
«Όπως γνωρίζετε, η κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό καθώς και η δική του εξαγγελία είναι πως πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα στην άρση του καμποτάζ για τη θαλάσσια κρουαζιέρα. Συζητήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου νόμου που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Πρόκειται για τους όρους που είναι κοινώς αποδεκτοί από όλους τους φορείς που ασχολούνται με το θέμα της κρουαζιέρας, προκειμένου η χώρα μας να γίνει ένα κέντρο θαλάσσιας κρουαζιέρας για όλη τη Μεσόγειο», δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα το καμποτάζ.

Η κα Κατσέλη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Πάγκαλο, στους υπουργούς Επικρατείας, κ. Παμπούκη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γερουλάνο, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου του ΟΛΠ, κ. Ανωμερίτη, και του γενικού γραμματέα Ναυτιλιακής Πολιτικής, κ. Βλάχου, τόσο τα πορίσματα της Επιτροπής που είχε συσταθεί υπό τον κ. Ανωμερίτη για το καμποτάζ και της Επιτροπής Θαλάσσιου Τουρισμού του ΥΠΟΙΑΝ, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι φορείς όσο και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές πρακτικές στο χώρο της κρουαζιέρας, βάσει των οποίων έγινε η επεξεργασία του σχεδίου νόμου για την άρση του καμποτάζ. Με βάση και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.