Skip to main content

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου διεκόπη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών, καθώς το δικαστήριο είχε αδυναμία να συνεχίσει σήμερα τη διαδικασία.
Για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου διεκόπη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Το δικαστήριο είχε αδυναμία να συνεχίσει σήμερα τη διαδικασία, καθώς έχει ανυπέρβλητο κόλλημα η εισαγγελέας έδρας κ. Βασιλική Βλάχου. Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγος της κας Βλάχου πέθανε αιφνιδίως σε επαγγελματικό ταξίδι του στην Κίνα. Στην έδρα σήμερα στη θέση της κας Βλάχου ανέβηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος είπε πως βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναγγείλει το κόλλημα της εισαγγελέως έδρας.

Πολιτική Αγωγή και Υπεράσπιση τόνισαν στο δικαστήριο ότι, βάσει του νόμου, εφόσον έχει ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία, η Αρχή του Ενιαίου της Εισαγγελίας κάμπτεται και επομένως η δίκη ή πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια Εισαγγελική Λειτουργό ή αλλιώς να αναβληθεί και η διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή με άλλη σύνθεση. Η δίκη είχε διακοπεί από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και κατέθεσε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κα Βέρτζιν Τσαλικιάν, πρώτη μάρτυρας της υπόθεσης.