Skip to main content

Τη BIOSOLIDS επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών

Οι εκπρόσωποι της περιφέρειας ενημερώθηκαν από κοντά για τη σύννομη μέθοδο διαχείρισης οργανικών υπολειμμάτων μέσω της κομποστοποίησης.

Επίσκεψη στην μονάδα παραγωγής της BIOSOLIDS S.A., στην περιοχή της Σκύδρας του νομού Πέλλας, πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά.

Μαζί της ήταν ο προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Πέλλας κ. Στέφανος Αργυράκης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της διοίκησης της BIOSOLIDS, προκειμένου οι εκπρόσωποι της περιφέρειας να ενημερωθούν από κοντά για τη σύννομη μέθοδο διαχείρισης οργανικών υπολειμμάτων μέσω της κομποστοποίησης, που οδηγεί στην παραγωγή εδαφοβελτιωτικού προϊόντος, πλούσιου σε οργανική ουσία και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για κάθε καλλιέργεια.

Στις εγκαταστάσεις της BIOSOLIDS την κ. Αηδονά υποδέχθηκαν οι κύριοι Αθανάσιος και Ιωάννης Σαββάκης, ιδιοκτήτες της εταιρίας, οι οποίοι εξήγησαν το προφίλ και τις δραστηριότητες της εταιρείας, δίνοντας έμφαση στο ρόλο που διαδραματίζει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ενημέρωση έλαβαν μέρος οι συνεργάτες της BIOSOLIDS Αναστασία-Μαρία Δονικίδου (χημικός), Δημήτρης Λούσας (γεωπόνος) και Παπαγεωργίου Αλέξανδρος (χημικός).

Μετά την ενημέρωση και την ξενάγηση η κ. Αηδονά αναγνώρισε ότι η περιοχή έχει ανάγκη από τέτοιου είδους ιδιωτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αειφόρου ανάπτυξης. Όπως υπογράμμισε υπάρχει ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Η ίδια επισήμανε ότι η ανάπτυξη του επιχειρείν και η έμπρακτη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποτελεί για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας βασική προτεραιότητα.