Skip to main content

Της Θεσσαλονίκης τα… αφανέρωτα

Η σύγκριση Ψωμιάδη-Μπουτάρη στο επικοινωνιακό χάρισμα, η νέα επίσκεψη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη και η εξήγηση για την ηλεκτρική καρέκλα στην αντιδημαρχία καθαριότητας.

Πάλι μας έρχεται ο Σαμαράς… Φαίνεται πολλά του είπαν την τελευταία φορά που περιόδευσε στην πόλη και του άνοιξαν για τα καλά τα μάτια κι έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να μας ξανάρθει σούμπιτο. Ο δε αρμόδιος τομεάρχης για τα ενεργειακά θέματα Σταύρος Καλαφάτης, θα δώσει συνέντευξη τύπου για ΕΣΠΑ και κοινοτικά κονδύλια, την ερχόμενη Δευτέρα ενόψει και της επίσκεψης του αρχηγού του – όπως λέει - στην εκλογική του περιφέρεια!

Την ικανοποίησή της για τη συγκρότηση προσκείμενων στη ΝΔ προεδρείων σε δύο από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς συλλόγους της χώρας, τον Δικηγορικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, εκφράζει η Διοικούσα της πόλης. «Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι οι θέσεις και τα στελέχη του κόμματος βρίσκουν μεγάλη απήχηση και αποδοχή σε σημαντικότατα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας» σημειώνουν μεταξύ άλλων!

Το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου αποτελείται για πρώτη φορά στην ιστορία από τέσσερα (στα πέντε) μέλη του από προσκείμενα από τη ΝΔ υποψήφια σχήματα (Νίκος Βαλεργάκης- Πρόεδρος, Κ. Καλαντζής- Β' Αντιπρόεδρος, Χρ. Ράπτης- Γενικός Γραμματέας και Γεωργία Βελιντζέλου- Ταμίας). Το δε προεδρείο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποτελείται στο σύνολό του από εκλεγέντες με την παράταξη ΑΣΚΟΘ, που πρόσκειται επίσης στο κόμμα της ΝΔ (Αθ. Δεβλιώτης- Πρόεδρος, Λούσυ Μεϊμαρίδου- Αντιπρόεδρος, Βασ. Μυλωνάς Γραμματέας και Κων. Κούγιας- Ταμίας).

Άντε, στη δεύτερη περίπτωση της γαλάζιας ικανοποίησης, να το καταλάβω. Όμως στην πρώτη, το κόμμα στη Θεσσαλονίκη, δεν είχε υποστηρίξει ατύπως μεν, σθεναρά δε, άλλον υποψήφιο  απ' αυτόν που τελικά εξελέγη κυρίως με την στήριξη της Ντόρας;

Ρώτησαν τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Μπουτάρη και τέως αντινομάρχη του Ψωμιάδη, αν μοιάζουν οι δυο άνδρες κι απάντησε: «Μου βάζετε δύσκολα. Τον Μπουτάρη τον γνώρισα τώρα. Δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του και λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Πολλές φορές με… ξαφνιάζει ευχάριστα. Ο Ψωμιάδης στην επικοινωνία δεν πιάνεται, αλλά και ο Μπουτάρης είναι επικοινωνιακός, ίσως και πιο αυθόρμητος. Ο Ψωμιάδης όπως και εγώ - ως πολιτικά σκεπτόμενος -  κάποια πράγματα δεν θα τολμήσω να τα πω. Σε αντίθεση με τον Μπουτάρη που θα τα πει όπως είναι».

ΥΓ: Τα συμπεράσματα για τους πολιτικά σκεπτόμενους και τους αυθόρμητους  δικά σας…

 «Ο Στάθης Αβραμίδης είχε διατελέσει αντινομάρχης…πολεοδομίας, έτσι κανονικά θα έπρεπε να αναλάβει αυτό το πόστο, όμως επειδή είναι γαλάζιας καταγωγής – ένεκα της  στήριξης Μπακογιάννη στον Μπουτάρη – ο Δήμαρχος τον έβαλε στα δύσκολα και κράτησε τα πιο εύκολα για τους…αριστερούς φίλους του!» Είναι κι αυτό μια άποψη, όπως κι αυτή που υποστηρίζει ότι ήθελε να κάψει τον Αβραμίδη μετεκλογικά, γεγονός που τελικά δεν αρνείται και ο ίδιος, αφού τον άκουσα να λέει «Πιστεύω ότι για μια τέτοια θέση πρέπει να εμπιστεύεσαι κάποιον για να τον βάλεις σε αυτή τη θέση, γιατί είναι «ηλεκτρική καρέκλα»!

Ξέρετε ποιοι βοήθησαν την πόλη να καθαρίσει; Οι ταξιτζήδες. Όμως πολλοί το ξέχασαν… Με το που ανέλαβε ο Κυρ Γιάννης, πήγε το σωματείο τους και του έδωσε 5000 ευρώ για ανταλλακτικά των απορριμματοφόρων! Όμως σήμερα το μεσημέρι η Δημοτική Αστυνομία, τους έδιωχνε από τις πιάτσες ταξί, επειδή καταλάμβαναν πολύ χώρο. Την ίδια ώρα έκαναν τα στραβά μάτια για κάτι απίστευτους τύπους που πουλάνε στην Πλατεία Αριστοτέλους, στρακαστρούκες ως Σύλλογος αναπήρων, αν και τέτοιος δεν υπάρχει!

Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο και βουλευτής της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας  μας θυμίζει ότι σήμερα συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ημέρα που η επί έξι μήνες μαχόμενη Ελλάδα εναντίον των Ιταλών δέχθηκε την απρόκλητη γερμανική επίθεση. Σαν σήμερα ξεκίνησε η Μάχη των Οχυρών και ακούστηκε το δεύτερο ελληνικό «ΟΧΙ», που έστειλε το μήνυμα σε ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα ότι οι Έλληνες επέλεξαν τον δρόμο της θυσίας και της τιμής και όχι της ατίμωσης.

ΥΓ: Βρε Κώστα μας, σήμερα ούτε τη λέξη όχι θυμόμαστε, θα θυμόμαστε ή θα θυμόμαστε εσείς οι πολιτικοί άνδρες τους αγώνες του ΟΧΙ;