Skip to main content

Το 1% που γίνεται συνεχώς πλουσιότερο μέσα στην κρίση

Οι... κακομαθημένοι Κύπριοι κατά τον Τούρκο αντιπρόεδρο, η... απολογία του Ράμα στην ΕΕ για την κάνναβη και τα αγάλματα των Σκοπιανών.

Και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Ρετζέπ Ακντάγ, μας αποκάλεσε κακομαθημένους [τους Κυπρίους], όπως και ο Αλβανός Έντι Ράμα. Ούτε συνεννοημένοι να ήσαν. Η αλήθεια είναι, ότι εμείς έχουμε καλομαθημένους, όλους τους γείτονες. Είμαστε "προοδευτικοί" άλλωστε.

«Πιστεύει κανείς ότι ένα άγαλμα που θα αποσυρθεί, δεν θα επιστρέψει ποτέ; Τι θα ήταν τότε το VMRO-DPMNE, αν δεν διορθώσει την αδικία και δεν εξοφλήσει το χρέος στους προγόνους του», είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Νίκολα Γκρούεφσκι. [Να βάλουν καρούλια στα αγάλματα οι Σκοπιανοί, κι ανάλογα με την κυβέρνηση να τα πηγαινοφέρνουν].

Πόσο βαθιά είναι ριζωμένος ο σταλινισμός μέσα τους; Δεν τους ενδιαφέρει αν ζημιώνουν την Ελλάδα, αρκεί να βγάλουν έξω τα εσώψυχά τους. Είπε ο μαρξιστής Τσακαλώτος: «Έχετε καταλάβει γιατί πάει καλά η Λεπέν, ο Τράμπ και ο Βίλντερς; Έχουν πάει καλά γιατί κάποιοι άλλοι δεν κοίταγαν το επίπεδο των σχολείων και των νοσοκομείων».

Αντιπαρέρχομαι ποιο είναι το επίπεδο των σχολείων και των νοσοκομείων του Γαβρόγλου και του Πολάκη, και μένω στην ταύτιση του Τραμπ, με την Λεπέν και το Βίλντερς. Πάλι καλά που δεν έβαλε μέσα και τον Μιχαλιολάκο. Θα αποφασίσουν οριστικά στο κόμμα, αν θα στραφούμε στις ΗΠΑ, ή στην Βενεζουέλα και την Κούβα; Δεν γίνεται να βρίζεις αυτούς που χρειάζεσαι. Ακόμη κι αν έχεις δίκαιο.

«Η Αλβανία δεν είναι πλέον ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της κάνναβης, όπως δείχνουν κάποια μέσα ενημέρωσης. Η βιομηχανία κάνναβης είναι νεκρή. Προσπαθούμε να την εξαλείψουμε εντελώς, μια για πάντα μέχρι το τέλος του έτους», γράφει ο Ράμα στην επιστολή του προς την Ε.Ε. Καλά, σε πιστέψαμε… Κι ο Τσίπρας έλεγε ότι θα μας βγάλει από το Μνημόνιο, και μας φόρτωσε άλλα 86 δισ. ευρώ.

Η ΕΡΤ έγραψε πάλι ιστορία, καθώς στον τίτλο από τα πλάνα της επίσκεψης του Πολωνού προέδρου, τον έγραψε ως Λεχ Κακζίνσκι. Όλως τυχαίως, πρόκειται για τον Πολωνό πρόεδρο που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010, για το οποίο ακόμα "σκοτώνονται" οι Πολωνοί με τους Ρώσους. Πόσους αγράμματους συντρόφους μάζεψαν εκεί μέσα;

Μήπως ο πρωθυπουργός πρέπει να αυξήσει τον μισθό του Καρανίκα, για να προσλάβει κάποιον φιλόλογο να του μάθει ορθογραφία; Τόσα και τόσα έξοδα γίνονται στο έτσι, λίγα παραπάνω δεν γίνεται λόγος. Θα ανεβάσει και την ηθική… πλεονεξία του ανορθόγραφου συμβούλου στρατηγικής.

Πόσο και πόσους δεν παραπλάνησε η παγκοσμιοποίηση. Όπου, υποτίθεται, οι ανοικτές αγορές θα έδιναν τη δυνατότητα στις αδύναμες χώρες και στις επιχειρήσεις τους να ξανοιχτούν παντού στην υφήλιο. Και έγινε το ακριβώς αντίθετο.

Το 1% των ανθρώπων του πλανήτη κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο. Αυτό δείχνει μια νέα έκθεση της Credit Suisse. Ο πλούτος των υπερ-πλούσιων αυξήθηκε κι άλλο αφού από το 42,5% του συνολικού πλούτου στον κόσμο, που ήταν το ποσοστό τους στο κορύφωμα της οικονομικής κρίσης, οι πλουσιότεροι του πλανήτη πλέον τώρα κατέχουν το 50,1% ή αλλιώς 140 τρισ. δολάρια.

«Το μερίδιο που κατέχει το 1% ακολουθεί ανοδική πορεία μετά την κρίση. Το 2013 ξεπέρασε τα επίπεδα του 2000 και πλέον σημειώνει νέα ρεκόρ κάθε χρόνο», αναφέρει η ετήσια έκθεση. Το χρήμα το πήραν, αν δεν το είχαν πάρει ήδη, τώρα μένει να πάρουν τον απόλυτο έλεγχο των ζωών μας!