Skip to main content

Γαστρονομικό φόρουμ διοργανώνει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στην αίθουσα Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Makedonia Palace, και ώρες 12:00 – 18:00.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, αποτελώντας τη μεγαλύτερη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ελλάδα, διοργανώνει για πρώτη φορά το 1ο Συνέδριο Γαστρονομίας, με στόχο τη μελέτη και την αποτύπωση του γευστικού γίγνεσθαι.

Το 1ο Συνέδριο Γαστρονομίας έχει τίτλο «Θεσσαλονίκη: γεύσεις από την Ανατολή ως τη Δύση» και επιχειρεί να διεισδύσει στην ιστορία των διαφόρων εθνοτήτων που απαρτίζουν τον ιστό της Θεσσαλονίκης και να παρουσιάσει μια μέρα αφιερωμένη σε γαστρονομικά ταξίδια, γεύσεις και μυρωδιές.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στην αίθουσα Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Makedonia Palace, και ώρες 12:00 – 18:00 και είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό forum κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί σειρά ομιλιών από εκπροσώπους του κάθε πολιτισμού, με αναφορές στην ιστορική και σύγχρονη πορεία τους στα δρώμενα της πόλης. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live μαγειρική με γευστικές δοκιμές από την κάθε κουζίνα.

Συντονίζει ο Chef Βαγγέλης Δρίσκας.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου:

Πρόγραμμα Συνεδρίου

 
12:00 – 12:30 Προσέλευση

12:30 – 13:00 Χαιρετισμοί

 

Group A

13:00 – 15:00 Live Μαγειρική και γευστικές δοκιμές των κουζινών του Group Α

Παράλληλο Πρόγραμμα Ομιλιών:

 

13:00 – 13:30 Σεφαραδίτικη Κουζίνα από εκπροσώπους της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης

13:30 – 14:00 Οθωμανική Κουζίνα από εκπροσώπους  του Τουρκικού Εστιατορίου ΑΥΗΑΝ

14:00 – 14:30 Ιταλική Κουζίνα από εκπροσώπους του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

14:30 – 15:00 Αρμένικη Κουζίνα από εκπροσώπους της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης

-

15:00 – 15:15 Χαιρετισμός από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

15:15 – 15:30 Ομιλία από εκπρόσωπο των Οίνων Βορείου Ελλάδος

-

Group B

15:30 – 17:30 Live Μαγειρική και γευστικές δοκιμές των κουζινών του Group Β

Παράλληλο Πρόγραμμα Ομιλιών:

 

15:30 – 16:00 Αθωνική Κουζίνα από τον πάτερ Χαρίτονα του Αγίου Όρους

16:00 – 16:30 Μικρασιατική Κουζίνα από εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών

16:30 – 17:00 Ποντιακή Κουζίνα από εκπροσώπους του Σωματείου Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα

17:00 – 17:30 Κρητική Κουζίνα από εκπροσώπους του Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών Θεσσαλονίκης
         

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, δημοσιογράφους, food bloggers, σπουδαστές επισιτιστικών τμημάτων σχολών, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί  να ενημερωθεί για την γευστική ιστορία της πόλης.

 
Η είσοδος είναι δωρεάν.

Δήλωση συμμετοχής στο: http://www.delta-iek.gr/gastronomy