Skip to main content

Το 2016 ανοίγει με θετικούς οιωνούς για τη ΔΕΘ - Helexpo

Με ενισχυμένο το εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ- Helexpo για το 2016, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει αύξηση σε επισκέπτες και τζίρο.

Αυξημένο τζίρο κατά 15% και πλέον, προβλέπει ότι θα έχει τη φετινή χρονιά η ΔΕΘ- Helexpo A.E., έχοντας πετύχει να κλείσει το πολύ δύσκολο 2015 στα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης, παρά τα capital controls και τις αυξήσεις στο ΦΠΑ.

"Το 2016 ανοίγει για τις διοργανώσεις της ΔΕΘ- Helexpo, με μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις μας, την Agrotica, η οποία δεν περιλαμβάνονταν στο εκθεσιακό πρόγραμμα της περασμένης χρονιάς. Επιπλέον, θα έχουμε τη Detrop προς το τέλος Φεβρουαρίου, έκθεση που έγινε ετήσια ενώ επαναφέρουμε, μετά από μία παύση εννέα ετών, την Artozyma", εξήγησε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Για τη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo A.E.- που συνεχίζει να μελετά το θέμα του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των εκθεσιακών της υποδομών στη βάση της οικονομοτεχνικής μελέτης που έχει εκπονηθεί- το στοίχημα για θετική ανταπόκριση στις προκλήσεις του 2015, ήταν μεγάλο αλλά κερδήθηκε.

"Κρατώντας σταθερά τα τιμολόγιά μας εκτιμώ ότι ο κύκλος εργασιών μας το 2016, θα ενισχυθεί με επιπλέον 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ", πρόσθεσε ο κ. Ποζρικίδης, τονίζοντας ότι η ΔΕΘ- Helexpo δε δίνει μόνο σημασία στις εμπορικές εκθέσεις, μα και στα άλλα προϊόντα και διοργανώσεις της που μάλιστα τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας.

Εάν η πρόβλεψη αυτή επαληθευτεί, τότε τέλος του 2016 ο κύκλος εργασιών της ΔΕΘ- Helexpo θα πρέπει να διαμορφωθεί στη περιοχή των 13 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το 2016 η ΔΕΘ- Helexpo θα φιλοξενήσει 23 εκθεσιακά γεγονότα αλλά και διοργανώσεις ανερξάρτητες, έναντι 21 το 2015, με τις περισσότερες να πραγματοποιούνται στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo έχει πιστέψει πολύ στις ανεξάρτητες διοργανώσεις και στις ιδιαίτερες θεματικές, επιλογή που αποδίδει οικονομικά αλλά και στρατηγικά αφού φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στην Έκθεση, μα και την ΔΕΘ πλησιέστερα σε διεθνείς συνεργασίες.

Η διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ξένους φορείς για την εξαγωγή του Εργοστασίου Σοκολάτας, έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης στο εκθεσιακό Αθηνών ( στις 22/2/2016), η "σοκολατένια εμπειρία" να ταξιδέψει για ένα περίπου χρόνο στο εξωτερικό, κάνοντας τρίμηνους ή και τετράμηνους σταθμούς στην κάθε μία από τις πόλεις που θα φιλοξενηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, για το Εργοστάσιο Σοκολάτας έχουν ενδιαφερθεί φορείς από την Κωνσταντινούπολη, τη Σόφια, το Τελ Αβίβ, τη Μόσχα και από μία ιταλική πόλη.

Στη στρατηγική της φιλοξενίας μεγάλων, διεθνών καλλιτεχνικών και ευρύτερα πολιτιστικών γεγονότων, αλλά και αθλητικών συναντήσεων, φέτος, το διήμερο 9-10 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό της Θεσσαλονίκης το δεύτερο Thessaloniki Dance Festival (TDF), με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 1.000 χορευτών από 33 χώρες και, 28 κριτών παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η Έκθεση δουλεύει non stop, καθημερινές και αργίες, πάνω σε μία νέα αντίληψη για έναν εθνικό εκθεσιακό φορέα πελατοκεντρικό, εξωστρεφή και ανοικτό στις συνεργασίες, ο οποίος παράλληλα επιχειρεί σημαντικές πολιτιστικές παρεμβάσεις, όπως ήταν η έκθεση με τις Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης.

Τα τέσσερα αμφίπλευρα γλυπτά, οι λεγόμενες "Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης", αντίγραφα αυτών που βρίσκονται στο Λούβρο, περιμένουν από το υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο να καταλήξουν στον τόπο έκθεσής τους.

"Οι Μαγεμένες δεν θα μπούνε σε αποθήκη. Έχουμε στείλει σχετική επιστολή και το Υπουργείο και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και περιμένουμε να μας υποδείξουν το χώρο έκθεσής τους", κατέληξε ο κ. Ποζρικίδης, ελπίζοντας ότι θα αξιοποιηθεί αυτή η προσφορά στη πόλη και το πολιτισμικό της αποτύπωμα.