Skip to main content

Το έκτο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 13 Μαΐου, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, όλες οι συνεδρίες θα είναι ανοικτές σε γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους.

Πλήθος επιστημόνων από την ελληνική και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα αναμένεται να προσελκύσει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας με διεθνή συμμετοχή, με τίτλο «Άνθρωπος μικρός, μεγάλος, μέγας!», το οποίο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και την Κυριακή 13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή γονέων και απλών πολιτών την Κυριακή, ημέρα που το συνέδριο θα ανοίξει δωρεάν τις πόρτες του στο κοινό.

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τον Κλάδο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας, θα διεξαχθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ – κόκκινο κτήριο) και οι γλώσσες του θα είναι ελληνικά και αγγλικά. Οι εργασίες θα αρχίσουν την Πέμπτη στις 15.30, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες και την Κυριακή στις 9:00 το πρωί.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του συνεδρίου, καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρία Πλατσίδου, «την Κυριακή 13 Μαΐου, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, όλες οι συνεδρίες θα είναι ανοικτές σε γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους, ως μια κοινωνική προσφορά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι ομιλίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη του ατόμου τόσο την τυπική όσο και την μη τυπική και που ενδιαφέρουν το επιστημονικό αλλά και το ευρύ κοινό».

Ενδεικτικά θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι τα εξής:  

Κίνητρα επίτευξης και συμπεριφορές αποφυγής στο σχολικό πλαίσιο: Αναπτυξιακές και εκπαιδευτικές διαστάσεις (κεντρική ομιλία από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελευθερία Γωνίδα)  
Εφαρμοσμένη αναπτυξιακή ψυχολογία
Η μητρότητα αλλιώς: Δύσβατα μονοπάτια από την εγκυμοσύνη και την υιοθεσία ως την ανάπτυξη δεσμού
Εναλλακτικές παρεμβάσεις σε παιδιά με αυτιστική συμπεριφορά
Περνώντας από την υγιή στη γνωστικά παθολογική γήρανση
Μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοκινητική διαταραχή στο παιδί της πρώτης σχολικής ηλικίας
Η συμβολή της χριστιανικής αγωγής στην ανάπτυξη του παιδιού και του έφηβου

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το πρόγραμμα του συνεδρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ΕΔΩ