Skip to main content

Το αγαπημένο...πουλέν των Αλβανών

Ποιος είναι ο άνθρωπος που κρατά ζωντανές τις σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας;
Ποιος είναι ο άνθρωπος που κρατά ζωντανές τις σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας;

Α. Ο πρωθυπουργός ;

Β. Ο υπουργός εξωτερικών;

Γ. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος;

Δ. Ο Γιάννης Μπουτάρης ή τέλος

Ε. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης;


Την απάντηση έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κορυτσάς Andrea Mano κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Είπε στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, σχεδόν συγκινημένος «είστε ο άνθρωπος που κρατά ζωντανές τις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας» τονίζοντας τις προσδοκίες του για «ακόμη καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς». Ο Αλβανός ομόλογος του κ. Ψωμιάδη συνόδευε τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Ferdinand Poni όπως και τους Υπερνομάρχες Τιράνων Tasim Mema και Κορυτσάς Ilia Milo και τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη Thoma Nini.

Ο Ψωμιάδης διαβεβαίωσε τους Αλβανούς ότι «Οι δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Αλβανίας είναι τεράστιες (!) και χαίρομαι ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση των Αλβανών στην ελληνική κοινωνία. Ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης... αγωνίστηκα επί οκτώ χρόνια ώστε να καταργήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές, να φέρουμε τους δύο λαούς ακόμα πιο κοντά, να βάλουμε στο περιθώριο διαφορές που ανήκουν πλέον στο παρελθόν».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για τα ευγενικά του αισθήματα απέναντι στους Αλβανούς, διότι «είμαι μάρτυρας της μεγάλης αγάπης που τρέφουν οι Αλβανοί προς το πρόσωπό σας»