Skip to main content

Το άγχος του Μαξίμου και η «παρακολούθηση» των βουλευτών

Φύλλο και φτερό γίνεται τις τελευταίες ώρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψήφισης την Πέμπτη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Φύλλο και φτερό γίνεται τις τελευταίες ώρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψήφισης την Πέμπτη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο «επιλοχίες» της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος κι εν προκειμένω οι κ. Χρ. Παπουτσής και Π. Ευθυμίου προσεγγίζουν τους πιθανούς αντιρρησίες του συστήματος και επιχειρούν να αντιληφθούν αν κάποιοι από τους υπόπτους θα μπορούσαν να κάνουν το απονενοημένε διάβημα και να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου. Προς το παρόν, όσοι βουλευτές έχουν «διερευνηθεί» σχετικά, δηλώνουν παντελή άγνοια τέτοιων προθέσεων και ορκίζονται κομματική νομιμότητα. Από την άλλη πλευρά όμως στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να φτάνουν οι πληροφορίες για περίεργες κινήσεις βουλευτών, οι οποίοι προτιμούν να μην δηλώνουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους αλλά μόνο κατ’ ιδίαν.

Πρόκειται κυρίως για νεοεκλεγμένους εθνοπατέρες, οι οποίοι θεωρούν ότι εξελέγησαν υπό τη σημαία άλλων υποσχέσεων κι εξαγγελιών και σήμερα καλούνται να υπηρετήσουν άλλες πολιτικές. Το γεγονός αυτό τους δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό. Το ίδιο ωστόσο ισχύει και με το πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο, εν είδει ψυχολογικού εκβιασμού, φρόντισε να «ενημερώσει» κάθε ενδιαφερόμενο ότι «ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να κυβερνήσει με 153 βουλευτές». Όπερ σημαίνει ότι σε περίπτωση ανταρσίας, όπως συνέβη με την περίπτωση του Μνημονίου, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.