Skip to main content

To αλτσχάιμερ υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και η προσβλητική αναφορά Τσουκαλά

To αλτσχάιμερ των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, η προσβλητική αναφορά του Τσουκαλά για τον θάνατο του Μαροκινού στην Ειδομένη και το «νέο ήθος» της κυβέρνησης.

Πρέπει να έχει με αλτσχάιμερ πολλούς υπουργούς και στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεχνούν να αναφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα των ορκωτών λογιστών στην φορολογική του δήλωση για το 2011, είχε ξεχάσει να δηλώσει εκτός από το ένα εκατομμύριο ευρώ και άλλες 800.000 ευρώ, αλλά και 38 ακίνητα.

Και περιέργως, βγήκε η υπόθεση Μητρόπουλου, που καλύπτει ειδησεογραφικά την υπόθεση Σταθάκη [κάτι συμπτώσεις!]. Κι ο Μητρόπουλος ξεχασιάρης, αλλά αν αληθεύουν οι καταγγελίες των συνεργατών του -θα φανεί από την ανάκριση- πρέπει να είναι και ολίγον άπληστος, επειδή η υπόθεσή του ήρθε στο φως από καταγγελία συνεργατών του, που δεν πήραν τα ποσοστά τους.

Πάντως υλοποιεί την υπόσχεσή του ο Τσίπρας, ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι. Το κακό είναι ότι άρχισε από τους ΣΥΡΙΖΑίους και λόγω του μεγάλου αριθμού πλουσίων (και υπόπτως) στο κόμμα του «νέου ήθους» θα πάρει χρόνια ώσπου να φτάσει ο έλεγχος και στα άλλα κόμματα. Όλους τους εκατομμυριούχους προλετάριους έκανε συντρόφους ο Τσίπρας.

Σας έλεγα εγώ ότι το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα είναι να είσαι «προοδευτικός», δεν σας το έλεγα; Και συνιστούσα στους γονείς ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεπαραδιάζονται για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, γίνοντας άνεργοι πτυχιούχοι. Ένας αφισοκολλητής σε «προοδευτικό» κόμμα, ένας καταληψίας ή μόνιμος διαδηλωτής, έχει εξασφαλισμένο μέλλον. Αν μάλιστα μπει και σε μια από τις «κοινωνικά ευαίσθητες» ΜΚΟ, έ, τότε δεν θα πιάνεται.

Τόσο μεγάλη ζημιά, σε τόσο λίγο διάστημα, δεν ξανάκανε σ’ αυτόν τον τόπο άλλη κυβέρνηση. Ψάχνω εναγωνίως να βρω κάποια ουσιαστικά θετικά βήματα, και πέφτω συνεχώς στα δήθεν, στην πλήρη προσαρμογή στο διεφθαρμένο σύστημα, και στην ακαταλληλότητα των στελεχών, που υλοποιούν τα απωθημένα τους ξεχαρβαλώνοντας ό,τι στέκεται όρθιο. Ταχύτατα έγινε η απομυθοποίηση.

Οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν νέο βίντεο με την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων. Τους εκπαιδεύουν με κλωτσιές στα γεννητικά όργανα, για να αντέχουν στον πόνο, λένε. Νομίζω όμως ότι αυτό γίνεται για να είναι σε φόρμα όλα τα όργανα, μια και περιμένουν εκεί πάνω 72 παρθένες. Πώς ν’ αντέξεις απροπόνητος. Ούτε Τατσόπουλος να ήσουνα.

Πράγματι, το «νέο ήθος» της κυβέρνησης φανερώνεται καθημερινά. Aναφερόμενος στο νεκρό από ηλεκτροπληξία μετανάστη στην Ειδομένη, ο Δημήτρης Τσουκαλάς ξεπέρασε κάθε όριο σεβασμού στην ιερότητα ενός νεκρού ανθρώπου.

Σε μία άκρως προσβλητική αναφορά αναφέρθηκε στο περιστατικό του νεκρού μετανάστη, λέγοντας την φράση «εδώ έχουμε ψητό Μαροκινό». Η Τσαπανίδου προσπάθησε να του πει ότι αναφέρεται σε νεκρό, αλλά ο Τσουκαλάς δεν κατάλαβε τι είπε. Το θεωρώ φυσικό που δεν κατάλαβε.

Έχουν πλάκα αυτοί οι Ουκρανοί. Είδαν ότι το ενδιαφέρον της Δύσης μετατοπίστηκε σε άλλες γειτονιές, και θέλοντας να ξαναβγούν στην επικαιρότητα δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν την Τουρκία να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες των οικονομικών κυρώσεων από τους Ρώσους, τους οποίους, νομίζουν, πως έτσι δυσφημούν.

Μιλάμε για μια Ουκρανία, που μόλις πριν από δύο εβδομάδες αποφάσισε να περικόψει σημαντικές κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες της, κυρίως σε ηλικιωμένους, σε παιδιά και σε χρόνια πάσχοντες. Για μια οικονομία σμπαράλια, δηλαδή.