Skip to main content

Το ανέκδοτο της χρονιάς από τον Αλέξη και το ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα

Το ανέκδοτο της χρονιάς από τον Αλέξη, το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα και αρχαιολογικό πόλεμος για την Αμφίπολη που πρέπει να τελειώνει...

Το ανέκδοτο της χρονιάς: Ο πρωθυπουργός δεν θέλει να μπουν στον κρατικό μηχανισμό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλέστηκε τσιτάτο του Γκράμσι ότι το κόμμα δεν πρέπει να γίνει κρατικό. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, υπάρχουν ακόμη στελέχη του «προοδευτικού» κόσμου που δεν είναι κρατικοδίαιτα; Έλα!... Καθυστερεί ο Κατρούγκαλος.

Ωραίος τύπος ο Κουτσούμπας με το ζεϊμπέκικο του Μίκη στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ (όχι σαν εκείνο του γιου της Μάργκαρετ, που χόρεψε σαν οδαλίσκη εμπρός στο Τζεμ). Κάποιος πρέπει να πει στον σύντροφο Δημήτρη, ότι με το ζεϊμπέκικό του έβγαλε έξω όλους τους νταλκάδες του Έλληνα. Κι αυτό σημαίνει σύντροφε, ότι όσα κουβαλά η ράτσα μέσα της, δεν καλύπτονται από καμιά ξενόφερτη ιδεολογία. Κάποια στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια.

Αυτό έκανε κι ο Θεοδωράκης με τη Ρωμιοσύνη του, ο οποίος παρόλο που θέλει να καλύψει τα πιστεύω του με τον μαρξισμό, μέσα του καίει η ελληνική φλόγα από την εποχή που ήταν στην ΕΟΝ κι έγραφε ποιήματα στο περιοδικό της Νεολαίας του Μεταξά.

Αποτελέσματα της «εχπαιδευτικής» μετα(από)ρρύθμισης. Αγνοούμε την ελληνική γλώσσα και στέλνουμε λάθος μηνύματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ψήφισμα για τους νεκρούς της Τουρκίας, όπου μεταξύ άλλων γράφει ότι «θα συνεχίσει να στέκεται στο πλάι του τουρκικού λαού με όλες του τις δυνάμεις». Δηλαδή, θεωρεί τους Κούρδους τμήμα του «τουρκικού λαού».

Αν αυτοί που έγραψαν την ανακοίνωση γνώριζαν ελληνικά, θα έπρεπε να γράψουν ότι στέκονται πλάι «στον λαό της Τουρκίας». Επειδή ο λαός είναι το άθροισμα των πολιτών που βρίσκονται στην δεδομένη στιγμή σε μια χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Ενώ «τουρκικός λαός» είναι αυτός που έχει τουρκική καταγωγή, ενώ οι Κούρδοι δεν έχουν, και επισήμως υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τον αγώνα τους.

Αν την ενέργεια που διαθέτουμε για κομπίνες και απατεωνιές, την διοχετεύαμε σε παραγωγικές διαδικασίες, θα ήμασταν οι πρώτοι της υφηλίου. Με υπουργό τον Τσοχατζόπουλο αγοράσαμε ένα ειδικό οπλικό σύστημα από την Αρμενία [πρόγραμμα κατασκευής οπτικών - ηλεκτροοπτικών εξαρτημάτων και κρυστάλλων λέιζερ, καθώς και συστημάτων λέιζερ].

Το πληρώσαμε με 2,5 περίπου δισ. δρχ. (7 εκατ. ευρώ). Αλλά το ξαναπληρώσαμε, επειδή κάποιοι του περιβάλλοντος του υπουργού πλαστογράφησαν ημερομηνίες και εισέπραξαν εκ νέου το ποσόν [Στο στόχαστρο του ανακριτή Διαφθοράς έχουν μπει ως τώρα 10 περίπου πρόσωπα, απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν ήδη απολογηθεί].

Μας κούρασε ο αρχαιολογικός πόλεμος μεταξύ αντίθετων κομματικά ενταγμένων αρχαιολόγων. Έλεος… Κι επειδή ως ανίδεοι δεν μπορεί να ξέρουμε ποιος έχει δίκαιο, σας ζητάμε να το «βουλώσετε» και να πιάσετε την σκαπάνη. Ικανοποιεί η κάθε πλευρά το κομματικό της σινάφι, αλλά εκτίθενται ως ασόβαροι επιστήμονες. Να κριθείτε από το έργο σας, κι όχι από τις ανακοινώσεις.

Ψάχνουν οι Ρώσοι να βρουν, ποιος προμήθευσε στους τζιχαντιστές τα 10.000 μικρά φορτηγά Toyota, που μετατρέπονται σε πολυβολεία. Η εταιρεία αρνείται ότι εκτέλεσε τόσο μεγάλη παραγγελία, και δεν μπορεί να καταλάβει πώς κάποιος μεσάζων πούλησε τόσο μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων. [Είναι άραγε άσχετο ότι η παραγωγή των δύο εργοστασίων της Toyota στις ΗΠΑ είναι 20.000 τέτοια φορτηγάκια;]