Skip to main content

Το απόγευμα η πρόταση μομφής της ΝΔ για το Σκοπιανό

Ο Μάκης Βορίδης θα πάρει το λόγο μόλις ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώσει το πέρας της συνεδρίασης για το νομοσχεδίο και θα καταθέσει την πρόταση

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία την πρόταση δυσπιστίας, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα ο Μάκης Βορίδης θα πάρει τον λόγο μόλις ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώσει το πέρας της συνεδρίασης για την κύρωση του νομοσχεδίου και θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι η συζήτηση της προτάσεως στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό πλάνο ανέφερε ότι η συζήτηση και ψήφιση της προτάσεως μομφής θα ολοκληρωνόταν εως το βράδυ του Σαββάτου.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο αναφέρεται ότι θα επιδιωχθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας καθώς από την πλειοψηφία θέλουν να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως ήθελαν να τελειώνουν όλα μέχρι το Σάββατο ώστε να γίνει η συνάντηση στις Πρέσπες μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.