Skip to main content

Ο Μπουτάρης και το Ισλάμ, το τελεφερίκ και η νέα τουρκική προπαγάνδα

Το αστείο επιχείρημα του Μπουτάρη, η ερώτηση Καλαφάτη για το... μεγαλόπνοο έργο του τελεφερίκ και η νέα τουρκική προπαγάνδα για το Βυζάντιο.

Γιατί τώρα ο Τόσκας στέλνει αμέσως τα ΜΑΤ να ανοίξουν τις γραμμές του ΟΣΕ και το Νοέμβριο περίμενε 20 ημέρες; Αυτές είναι οι βλακείες της «προοδευτικότητας». Τα «δήθεν» πάνω απ’ όλα. Περιμένω τώρα να δω τα ΜΑΤ και στα μπλόκα, αφού παίχθηκε για ένα μήνα το παραμυθάκι της «διαβούλευσης».

Και για να μη δούμε άγριες σκηνές, τότε και τώρα η κυβέρνηση απομάκρυνε πρώτα τους δημοσιογράφους και ύστερα έστειλε τα ΜΑΤ, για να μη δημοσιευθούν εικόνες που θα χαλούσαν το «προοδευτικό» προφίλ της. Υποκρισία περιοδεύοντος θιάσου παλαιών εποχών.

Αστείο επιχείρημα Μπουτάρη: Κατά τα 500 χρόνια της τουρκοκρατίας δεν εξισλαμισθήκαμε. Ενώ κατά 200 χρόνια του καθολικισμού στα νησιά οι μισοί κάτοικοι έγιναν καθολικοί [σε ελάχιστα νησιά έγινε αυτό, αλλά ας το αφήσουμε].

Φαίνεται ότι δυσκολεύεται ο δήμαρχος να κατανοήσει πρώτον, ότι από την ορθοδοξία στον καθολικισμό είναι μερικά βήματα δρόμος. Ενώ από την ορθοδοξία στον ισλαμισμό το χάσμα είναι τεράστιο. Και οι εξισλαμισμοί είναι καταναγκαστικοί όπου κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι [όπως θα συμβεί σε δυο-τρεις δεκαετίες στην Ελλάδα].

Και δεύτερον, το οποίο δεν έμαθε στους δρόμους του κρασιού, όπως είχε δηλώσει ότι εκεί έμαθε την ελληνική ιστορία, είναι ότι τα 35 εκατομμύρια χριστιανών του Βυζαντίου τι απέγιναν; Και οι 50.000 Σελτζούκοι, πώς έγιναν δεκάδες εκατομμύρια, χωρίς τον εξισλαμισμό των χριστιανών;

Ο Κοτζιάς, κάποιες στιγμές χαλάρωσης μεταξύ των τουριστικών ταξιδιών του, ανακοίνωνε πως βελτιώνονται οι σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες. Τι είδους βελτίωση υπάρχει το βλέπουμε με τα κλειστά σύνορα. Αναμενόμενα τα αποτελέσματα της δουλειάς του Κοτζιά και της κυβέρνησής του.

Αναρωτήθηκε ο Καλαφάτης για το μεγαλόπνοο έργο του τελεφερίκ που εξήγγειλε ο Μπουτάρης, πώς το δημοτικό συμβούλιο καλείται να πληρώσει ένα έργο το οποίο ο δήμαρχος ουσιαστικά το ‘χει απορρίψει! Και τώρα καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν μια μελέτη για ένα έργο που αποκλείεται να γίνει.  

Θυμάστε τι ρωτάω κατά διαστήματα, ανεξάρτητα από τα παραπάνω; Πράγματι έχουν ανάγκη οι πόλεις από κάποια έργα ή έχουν ανάγκη τα γραφεία μελετών φίλων συνήθως των αρχόντων; Τα χρήματα που δίνονται για αχρείαστες μελέτες, θα μπορούσαν να καλύψουν πολλές άλλες ανάγκες, και οι μελετητές ας φρόντιζαν για άλλες πηγές αμοιβών.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως διαλύονται, αλλά το πρόγραμμα της επεκτατικής πολιτικής τους δεν το εγκαταλείπουν. Μια μεγάλη τουρκική κινηματογραφική υπερπαραγωγή προβάλλεται, όπου οι Τούρκοι παρουσιάζουν το Βυζάντιο σαν την πιο διεφθαρμένη και πιο αισχρή αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.

Ένα Βυζάντιο γεμάτο από σεξουαλικά όργια, από ανώμαλους αυτοκράτορες, από ένα λαό μαλθακό, διεστραμμένο και διψασμένο για αίμα στα στάδια, από ένα ιερατείο γεμάτο σεξουαλικά ανώμαλους, από αυτοκρατόρισσες σαν τις μεγαλύτερης πόρνες της ιστορίας. Με αυτά τρέφεται ο τουρκικός λαός, με τους εδώ «προοδευτικούς» να σιγοντάρουν με τους συνωστισμούς και τις θεωρίες του Λιάκου.

Έγραψε ο Περικλής Γιαννόπουλος πριν από 120 χρόνια, για να ξυπνήσει τους Έλληνες: «Ντροπή σας να συζητάτε με τον Σκυλό­φραγκο αν η Μακεδονική σας Γη είναι δική σας Γη».