Skip to main content

Το Battle of The Year Balkans έρχεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη

Μέγαλα ονόματα στην φετινή κριτική επιτροπή. Εκτός από το 2ημερο Φεστιβάλ θα υπάρξουν σεμινάρια χορού, warm up/after parties και market area.

Το Battle of The Year Balkans γιορτάζει τα 15 χρόνια ζωής του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) χωρητικότητας 1200 θεατών, από τις 6 έως τις 7 Μαΐου.

Το Σάββατο 06 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο ομαδικός διαγωνισμός breakdance για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας των Βαλκανίων η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο παγκόσμιο διαγωνισμό στη Γερμανία. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και ο ομαδικός διαγωνισμός για παιδιά μέχρι 15 ετών αλλά και σόλο διαγωνισμοί για να αναδειχθούν αντίστοιχα το καλύτερο αγόρι (b-boy) και κορίτσι (b-girl). Τέλος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί baby battle για ηλικίες μέχρι 12 ετών.

Με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων του Battle Of The Year Balkans, το Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Red bull εξασφάλισε ένα μοναδικό δώρο για τους χορευτές της Ελληνικής σκηνής. O νικητής του σόλο διαγωνισμού του The Undisputed Battle Of The year Balkans που θα εκπροσωπήσει τα Βαλκάνια στα τελικά της Γερμανίας κερδίζει παράλληλα και το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Red Bull BC ONE - Last Chance Cypher στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.                             

Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελείται από ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας. Από Γερμανία ο Swift Rock από την φημισμένη ομάδα των Battle Squad επισκέπτεται την χώρα μας με την υποστήριξη του Γερμανικού Ινστιτούτου καθώς και ο Γερμανός Airdit από τους TNT. O bboy Lamine από την Γαλλία από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Vagabonds θα είναι ο τρίτος κριτής του διαγωνισμού. Η λίστα των φετινών καλεσμένων χορευτών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο με τον παγκοσμίου φήμης χορευτή Rayboom από Γερμανία και την Γαλλίδα DeyDey από Zamounda Crew οι οποίοι θα είναι βασική κριτές του πανελληνίου πρωταθλήματος Streetdance χορογραφίας με τίτλο Bounce Streetdance Contest που ακολουθεί στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα.

Στους ατσάλινους τροχούς θα βρίσκονται οι dj’s Kid Stretch, Amazeme, Just A Kid και RawKuts ενώ παρουσιαστές  είναι ο Τzony Terra (Warriorz) / Perin (Nasa Funk) για το Battle Of The Year και η Jo για το Bounce.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το 2ημερο Φεστιβάλ θα υπάρξουν σεμινάρια χορού,warm up/after parties και market area.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.battleoftheyear.gr & www.bounce.com.gr.