Skip to main content

Το «Δε σε ξέχασα ποτέ» για τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, για έναν έρωτα που αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση.

«Δε σε ξέχασα ποτέ» είναι ο τίτλος του έργου του Λέοντα Α. Ναρ που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, για έναν έρωτα που μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση.

Η παραγωγή του ΚΘΒΕ θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ, για τρεις παραστάσεις, από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Κτίριο Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Πόλεμος, Μετανάστευση, Προσφυγιά».  Στη συνέχεια, το «Δε σε ξέχασα ποτέ» σχεδιάζεται να παρουσιαστεί σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η παράσταση αναφέρεται στη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που τραγουδάει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους («Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Μισιρλού» κά.). «Είναι ένα έργο, που θυμίζοντας πως οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, τιμάει την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί» αναφέρει το ΚΘΒΕ.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Κτίριο Μ2
Παρασκευή 31 Μαρτίου έως Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 21.00