Skip to main content

Μαζί με Τσίπρα στην Κίνα οι επικεφαλής της ΔΕΘ - Helexpo

Ο Τάσος Τζήκας και ο Κυριάκος Ποζρικίδης πάνε Κίνα διερευνώντας τις προοπτικές συνεργασιών. Πρόταση για να είναι η Κίνα τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ.

Το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων του για την επίτευξη σημαντικών συνεργασιών ετοιμάζει το managerial δίδυμο της ΔΕΘ- Ηelexpo , oι κύριοι Τζήκας και Ποζρικίδης, οι οποίοι συμμετέχουν στην ομάδα των προσωπικοτήτων που θα συνοδέψει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην 4ήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, η διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo, έχει ήδη υποβάλει πρόταση στην πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, για να είναι η μεγάλη ασιατική δύναμη η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση του Σεπτεμβρίου 2017.

Η συμμετοχή στο πρωθυπουργικό ταξίδι αποτελεί το δεύτερο βήμα στη διερεύνηση και προώθηση πιθανών συνεργασιών της ΔΕΘ με εκθεσιακούς φορείς της Κίνας. Όπως είναι γνωστό, το Μάρτιο είχε προηγηθεί η επίσκεψη του πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo, κ. Τάσου Τζήκα, στο εκθεσιακό κέντρο του Σεντζέν ( Shenzhen Convention &Exhibition Center) επ' ευκαιρία της έκθεσης τεχνολογίας China Hi Tech Fair.

H ελληνο-σινική προσέγγιση που οικοδομείται πάνω στο κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε βαριές υποδομές αλλά και μεγάλα projects ανάπλασης/τουριστικά στην Ελλάδα ( η Cosco στον ΟΛΠ και συμμετοχή της Fosun στη κοινοπραξία για το Ελληνικό), μπορεί να ανοίξει το δρόμο για πολλές ακόμη συνεργασίες μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων.

Αυτή τη φορά, οι επικεφαλής της ΔΕΘ- Helexpo θα διερευνήσουν τα περιθώρια συνεργασιών με φορείς εξαγωγικούς και εκθεσιακούς στο Πεκίνο και τη Σανγκάη, παρουσιάζοντας τα ειδικότερα ισχυρά χαρτιά που διαθέτει η Θεσσαλονίκη από τη γεωγραφική της θέση, το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της, την παραγωγική βάση που διατηρεί παρά τις βαριές επιπτώσεις της κρίσης, τους πυρήνες που έχει στις Νέες Τεχνολογίες αιχμής.

Να θυμήσουμε ότι τιμώμενη χώρα στην 81η Διεθνή Έκθεση, το Σεπτέμβριο του 2016, είναι η Ρωσία.