Skip to main content

Το ακυβέρνητο καράβι και οι φήμες αποχώρησης της Hewlett-Packard

To δημοσίευμα της Die Welt για την «ακυβέρνητη χώρα», τα οικονομικά προβλήματα του Ισλαμικού Κράτους και οι φήμες αποχώρησης της Hewlett-Packard.

Η γερμανική Die Welt αποκάλυψε έκθεση της γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, όπου η Ελλάδα χαρακτηρίζεται «ακυβέρνητο καράβι». Άστραψε και βρόντηξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την «προβοκάτσια ακραίων κύκλων» κ.λπ. κ.λπ., τα γνωστά δηλαδή όταν ο δράστης υψώνει δυνατά την φωνή του για να καλύψει τις φωνές του θύματος.

Όμως, η γερμανική Πρεσβεία δεν διαψεύδει το δημοσίευμα. Απεναντίας, έμμεσα το επιβεβαιώνει, αφού ανακοίνωσε πως δεν σχολιάζει παγίως «εσωτερικές εκθέσεις». Δηλαδή, από τους Γερμανούς περιμέναμε να μας πουν ότι έχουμε «ακυβέρνητη χώρα»;

Υπάρχουν φήμες ότι φεύγει η Hewlett-Packard από την Ελλάδα. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχουν βάση. Πόσο όμως μπορεί να μείνει μια εταιρία του μεγέθους της, σε χώρα όπου επί 20 μέρες έχει αποκοπεί σιδηροδρομικά από την Ευρώπη, λόγω των λαθρομεταναστών; Και όπου ο αρμόδιος υπουργός είναι «προοδευτικός» και δεν πρέπει να ενοχλήσει τους παράνομους; Μόνο που, δεν κυβερνιούνται οι χώρες με αραχνιασμένες ιδεοληψίες. Ώσπου να το μάθουν, πολλά ακόμη θα πάθουμε.

Ρωσικό δημοσίευμα κάνει λόγο για υποκατάσταση, στο θέμα του τουρισμού, της Τουρκίας και Αιγύπτου, με την Ασία. Και αναφέρεται στα θετικά και αρνητικά αυτής της προοπτικής. Δεν εκδηλώνεται ακόμη ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Δεν φροντίσαμε να προβάλουμε τον τουρισμό μας στην Ρωσία;

Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω της απώλειας ελέγχου των πετρελαιοπηγών που μέχρι πρότινος ήταν υπό την κυριαρχία του. Το ημερήσιο εισόδημα του ISIS ανερχόταν σε 1,5 εκ. δολάρια από την πώληση πετρελαίου. Οι Ρώσοι τους κατάντησαν να μειώσουν τον μισθό των φονιάδων σε 400 δολάρια το μήνα. Δύσκολοι καιροί για τρομοκράτες. Να αποταθούν στο ΔΝΤ, με τον Βαρουφάκη διαπραγματευτή.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε την επικείμενη αποπομπή του υπουργού Άμυνας της χώρας Μπράτισλαβ Γκάσιτς, επειδή ο τελευταίος προέβη σε σεξιστικά σχόλια σε βάρος μιας δημοσιογράφου. Σε μια κίνηση υπερβολής, η δημοσιογράφος έπεσε στα γόνατα για να τον πείσει να μη ενοχλεί τους εικονολήπτες, κι εκείνος απάντησε: «Λατρεύω τις (γυναίκες) δημοσιογράφους που γονατίζουν τόσο εύκολα»

Η γαλλική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα έναν οδηγό επιβίωσης από τρομοκρατική επίθεση, με την προειδοποίηση από τον πρωθυπουργό ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με τον κίνδυνο. Έναν οδηγό επιβίωσης από τα κυβερνητικά μέτρα, δεν μπορούμε να έχουμε κι εμείς;

Να τον θυμάστε. Αρμένιος βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης αποκάλυψε ότι κατέχει αποδείξεις για την σχέση του γαμπρού του Ερντογάν με το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος. Να προσέχει την υγεία του. Φυσάει βοριάς από το Σαράι.

Γίνεται λόγος για ιστορική συμφωνία στη Λιβύη, ώστε να τεθεί τέλος στη σύγκρουση που καταστρέφει τη χώρα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αναγνώριση της διάλυσης, αφού γίνεται παραδεκτή η ύπαρξη δύο κυβερνήσεων. Η μόνη συμφωνία που μπορεί να γίνει, είναι να φτάσουν σε ομοσπονδία. Δηλαδή, η Λιβύη όπως την ξέραμε… πάπαλα (και βέβαια, υπάρχει και τρίτο μέλος, οι Τουαρέγκ, που ήδη έχουν αυτονομηθεί). Ο «εκδημοκρατισμός» της χώρας έπιασε τόπο.