Skip to main content

Το ΔΝΤ δεν είναι ασφαλές καταφύγιο, λέει η ΕΣΕΕ

Οι αλλαγές που θα επιβάλει το ΔΝΤ θα είναι επώδυνες και θα «προικίσουν» την ελληνική οικονομία με ιδιαίτερα επαχθείς όρους, για τα επόμενα 10 χρόνια, υποστηρίζει η ΕΣΕΕ.
Nα διαθέσει η κυβέρνηση το 27% των ενισχύσεων του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, καθώς «η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, λόγω των μέτρων που θα ζητήσει το ΔΝΤ για την οικονομία μας, θα δημιουργήσει μία στρατιά «ημιανέργων» που σίγουρα δεν θα βοηθήσει στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και θα οδηγήσει σε μια βαθειά κοινωνική κρίση, η οποία εν τέλει θα υπονομεύσει τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, με αφορμή την επερχόμενη ενεργοποίηση από την ελληνική Κυβέρνηση του μηχανισμού στήριξης Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

Η ΕΣΕΕ ζητάει από τις τράπεζες να διοχετεύσουν χρήμα προς την αγορά, καθώς, όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης, το ΔΝΤ δεν θα είναι ένα «ασφαλές καταφύγιο» και οι αλλαγές που θα επιβάλλει θα είναι επώδυνες και θα «προικίσουν» την ελληνική οικονομία με ιδιαίτερα επαχθείς όρους, για τα επόμενα 10 χρόνια.

«Πρόκειται να ανατραπούν βασικά δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο έχουμε όλοι μας μάθει να ζούμε εδώ και δεκαετίες. Η στρατηγική της «εσωτερικής υποτίμησης», ιδίως για οικονομίες σαν τις δικές μας με διογκωμένο τριτογενή τομέα, θα μας βυθίσει σε περαιτέρω ύφεση και δυσπραγία. Οι αλλαγές λοιπόν, αν και εφόσον επιβληθούν, θα δώσουν, μεν, λύσεις στα προβλήματα των τραπεζών, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσουν πλήγμα για την πραγματική οικονομία και σαφή παγίδα για τον ιδιωτικό τομέα», καταλήγει ο κ. Κορκίδης.