Skip to main content

Το... δώρο Ερντογάν στην ελληνική διπλωματία και η σχέση Ράμα-Σόρος

Τα έξοδα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο «παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης» πρωθυπουργός της Αλβανίας και οι απλήρωτες καθαρίστριες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γιος της Μάργκαρετ απαξίωσε να απαντήσει στους Κυπρίους πολιτικούς που αγανάκτησαν -δικαίως- με την εν γένει συμπεριφορά του, και έβαλε να απαντήσει το κόμμα του -υπάρχει και τέτοιο, αλλά δεν το βρίσκεις στις δημοσκοπήσεις- κατηγορώντας για υπερπατριωτισμό και κροκοδείλια δάκρυα όσους αντέδρασαν.

Άραγε, ποιος πληρώνει τα έξοδα της έρμης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; Το ΠΑΣΟΚ; Κάποιος άλλος; Και αν είναι κάποιος άλλος, είναι Έλληνας ή ξένος πολίτης; Δεν θα πρέπει να το πληροφορηθούμε αυτό;

Ελπίζω ότι θα αξιοποιηθεί σωστά από τους διπλωμάτες μας η παραδοχή του Ερντογάν ότι αν περάσει ενεργειακός αγωγός από την Τουρκία, γίνεται παντοδύναμος. Είπε για τους Κούρδους του Ιράκ ως προς το δημοψήφισμα: «Ύστερα από αυτά θα κλείσει η [σ.σ. συνοριακή] είσοδος και έξοδος. Να δούμε πώς θα μεταφέρουν το πετρέλαιο. Εμείς έχουμε την βαλβίδα. Όταν κλείνουμε την βαλβίδα, όλα τελειώνουν».

Σαν δώρο στη διπλωματία μας το βρίσκω αυτό. Όχι ότι δεν γνωρίζει η διεθνής κοινότητα, ότι με τον αγωγό ο Ερντογάν αποκτά όπλο εκβιασμού, αλλά αφού το λέει και ο ίδιος, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα. [Ο Νετανιάχου το έμαθε;]

Ήθελε να το κρατήσει μυστικό ο Ράμα, αλλά τον "κάρφωσε" ο γιος του Τζορτζ Σόρος, ο Άλεξ. Κατά τη διάρκεια της… εννέα ημερών επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο Έντι Ράμα δεν παρέλειψε να συναντήσει τον "μεγάλο ευεργέτη", όπως τον έχει αποκαλέσει, Τζορτζ Σόρος. Η μυστική συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος και τον γιο του Άλεξ Σόρος, διέρρευσε όταν ο γιος Σόρος ανάρτησε φωτογραφία των τριών τους στο Instagram.

Απίστευτη είναι η λεζάντα λατρείας για τον Έντι Ράμα [τον άνθρωπο που στη χώρα του τον κατηγορούν ότι ευθύνεται για τη μετατροπή της Αλβανίας σε μια απέραντη χασισοφυτεία]: «Πάντα είναι ευχάριστο να συναντάς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εdi Rama, έναν αναγεννησιακό άνδρα ο οποίος έχει γίνει σύμβολο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας στην Αλβανία και επίσης είναι ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης».

Μας τρέλανε με τον ανθελληνισμό του ο Τζορτζ Σόρος, θα μας τρελάνει τώρα κι ο γιος του με την σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που ούτε ο ίδιος ο Ράμα την κρύβει. "Παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης", αλλά και "σύμβολο της φιλελεύθερης δημοκρατίας", ο πρωθυπουργός της Αλβανίας!..

Θα μου πεις, εδώ ο γιος της Μάργκαρετ έγινε πρωθυπουργός με το 47% των ψήφων, γιατί να μη υμνείται και ο Ράμα; 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν απλήρωτες καθαρίστριες και απωθούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε αντίθεση με τις καθαρίστριες του ΣΥΡΙΖΑ, που τις δέχονταν υπουργοί και μάλιστα αναβαθμίστηκαν και σε διοικητικές θέσεις. Οι τωρινές απλήρωτες καθαρίστριες ακολουθούν λανθασμένη τακτική. Ή θα γραφούν σε κάποια Τοπική του ΣΥΡΙΖΑ, ή να προσλάβουν το ίδιο γραφείο που προώθησε τις καθαρίστριες του Κατρούγκαλου με επιτυχία.

Πάντως, περίμενα από τη Ν.Δ. να ενημερώσει τον λαό, ποιο ήταν το γραφείο αυτό, και ποια η αμοιβή του σε ποσοστά, από τα καθυστερούμενα που εισέπραξαν οι καθαρίστριες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει πολιτικό ενδιαφέρον να μάθουμε;